Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιράκ: Τη σύλληψη όσων εισέβαλαν στο κοινοβούλιο διέταξε ο πρωθυπουργός

Ιράκ: Τη σύλληψη όσων εισέβαλαν στο κοινοβούλιο διέταξε ο πρωθυπουργός

Τη σύλληψη των διαδηλωτών, υποστηρικτών του σιίτη κληρικού αλ Σαντρ, που εισέβαλαν το Σάββατο στο κοινοβούλιο στη Βαγδάτη διέταξε ο ιρακινός πρωθυπουργός, Χαϊντάρ Αλ Αμπάντι. Ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι έκαναν έφοδο στο κοινοβούλιο, προκάλεσαν ζημιές και επιτέθηκαν στην αστυνομία.

Τη σύλληψη των διαδηλωτών, υποστηρικτών του σιίτη κληρικού αλ Σαντρ, που εισέβαλαν το Σάββατο στο κοινοβούλιο στη Βαγδάτη διέταξε ο ιρακινός πρωθυπουργός, Χαϊντάρ Αλ Αμπάντι.

Ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι έκαναν έφοδο στο κοινοβούλιο, προκάλεσαν ζημιές και επιτέθηκαν στην αστυνομία.

Την ίδια ώρα ο ιρακινός πρωθυπουργός και άλλοι πολιτικοί ηγέτες της χώρας υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουν στην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της βαθιάς κρίσης που ταλαιπωρούν τη χώρα.

Από το πρωί υποστηρικτές του κληρικού αλ Σαντρ έχουν κατασκηνώσει στην Πράσινη Ζώνη μπροστά στο Κοινοβούλιο μετά την επεισοδιακή έφοδο στην Ολομέλεια.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην μεταρρύθμιση του συστήματος ποσοστώσεων στην κατάρτιση της κυβέρνησης, που θεωρούν ότι αφήνει χώρο για διαφθορά ενώ έχει σχεδόν παραλύσει τη χώρα -την ώρα μάλιστα που τμήμα της επικράτειας βρίσκεται στον έλεγχο της ISIS.

Οι συγκεντρώσεις επικεντρώνονται στην Πράσινη Ζώνη, όπου βρίσκονται οι περισσότερες ξένες πρεσβείες και οι κυβερνητικές υπηρεσίες και η οποία έχει τεθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μέλη τόσο των δυνάμεων ασφαλείας όσο και της σιιτικής πολιτοφυλακής υπό τον Σαντρ «επιτηρούν την διατήρηση της ηρεμίας» στη συγκέντρωση, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024