Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H βροχή έριξε εξαώροφο κτίριο στο Ναϊρόμπι, νεκροί και εγκλωβισμένοι

H βροχή έριξε εξαώροφο κτίριο στο Ναϊρόμπι, νεκροί και εγκλωβισμένοι

Οι πλημμύρες από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την πρωτεύουσα της Κένυας προκάλεσαν την κατάρρευση ενός εξαώροφου κτιρίου στην περιοχή Χουρούμα, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον επτά άτομα και εγκλωβίζοντας αρκετούς άλλους. Τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν επιζώντες εν μέσω χαοτικών σκηνών, ενώ έχουν ήδη διασωθεί περίπου 40 άτομα.

Οι πλημμύρες από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την πρωτεύουσα της Κένυας προκάλεσαν την κατάρρευση ενός εξαώροφου κτιρίου στην περιοχή Χουρούμα, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον επτά άτομα και εγκλωβίζοντας αρκετούς άλλους.

Οι τελευταίες αναφορές από την κενυάτικη αστυνομία ανεβάζουν σε επτά τον επιβεβαιωμένο αριθμό των νεκρών. Τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν επιζώντες εν μέσω χαοτικών σκηνών, ενώ έχουν ήδη διασωθεί περίπου 40 άτομα.

Η έντονη οικοδομική δραστηριότητα των τελευταίων χρόνων στα κενυατικά αστικά κέντρα, την οποία τροφοδοτεί η σχετική ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου, έχει συνοδεύτει πολλές φορές από «εκπτώσεις» των κατασκευαστών στις προδιαγραφές με τις οποίες χτίζουν τα νέα κτίρια: Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων της Κένυας έχει αναφέρει σε εκτιμήσεις του πως περίπου το 50% των κτιρίων στο Ναϊρόμπι δεν πληρούν τις προδιαγραφές.«Δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, φοβόμαστε ότι είναι πολλοί ακόμη» ανέφερε η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Αρνόλντα Σιούντου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λέγοντας πως οι έρευνες συνεχίζονται.

Η Σιούντου ανέφερε ότι το κτίριο κατέρρευσε στις 21:30 στη λαϊκή γειτονιά Χουρούμα του βορειοανατολικού Ναϊρόμπι, την οποία έπληξαν την Παρασκευή οι πιο ραγδαίες βροχοπτώσεις από την έναρξη της περιόδου των βροχών.

Η καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις του εδάφους σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας της Κένυας.

«Μέχρι στιγμής, 44 άνθρωποι έχουν βγει ζωντανοί από τα συντρίμμια», είπε η εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τον αριθμό των τραυματιών. «Οι ομάδες μας βρίσκονται στο σημείο», όπου «επικρατεί πλήρες χάος», συνέχισε.

Νωρίτερα, η Σιούντου είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 15 τραυματίες.

Φωτογραφίες και πλάνα που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης εικονίζουν στρατιώτες, αστυνομικούς και πολίτες να αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε

Κενυατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως το κτίριο βρισκόταν κοντά σε ρέμα.

Νωρίτερα, τοίχος που βρισκόταν γύρω από μια ιδιοκτησία κατέρρευσε λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης σε μια άλλη περιοχή της πρωτεύουσας της Κένυας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, μετέδωσαν κενυατικά ΜΜΕ.

Η ποιότητα των υλικών και η ταχύτητα με την οποία ανοικοδομούνται συχνά κτίρια στην Κένυα εγείρουν ερωτήματα. Στο Ναϊρόμπι, όπως σε μικρότερο βαθμό και σε άλλες πόλεις της Κένυας, καταγράφεται τα τελευταία χρόνια έντονη κατασκευαστική δραστηριότητα λόγω της μεγάλης ζήτησης για κατοικίες, γραφεία και καταστήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024