Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία προς ΕΕ: Μέχρι τη Δευτέρα, θα πληρούμε τα κριτήρια για τη βίζα

Τουρκία προς ΕΕ: Μέχρι τη Δευτέρα, θα πληρούμε τα κριτήρια για τη βίζα

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχει περάσει τη νομοθεσία που, σύμφωνα με την ίδια, διασφαλίζει πως πληρούνται οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της βίζα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η απελευθέρωση της βίζα είναι το πρώτο αντάλλαγμα στο οποίο ελπίζει η ελπίζει η Τουρκία από την συμφωνία για το προσφυγικό, την ώρα ωστόσο που οι Βρυξέλλες υπογραμμίζουν την ανάγκη να πληρούνται συγκεκριμένοι όροι: «Το βάρος πέφτει στην Τουρκία» λέει η Κομισιόν.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχει περάσει τη νομοθεσία που, σύμφωνα με την ίδια, διασφαλίζει πως πληρούνται οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της βίζα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απελευθέρωση της βίζα είναι το πρώτο αντάλλαγμα στο οποίο ελπίζει η ελπίζει η Τουρκία από την συμφωνία για το προσφυγικό, την ώρα ωστόσο που οι Βρυξέλλες υπογραμμίζουν την ανάγκη να πληρούνται συγκεκριμένοι όροι: «Το βάρος πέφτει στην Τουρκία» λέει η Κομισιόν.

O τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσων Βολκάν Μποζκίρ ανέφερε την Πέμπτη, μιλώντας στο τουρκικό NTV, πως η σχετική νομοθεσία θα έχει ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

«Περιμένουμε από την Κομισιόν να συστήνει την άρση της βίζα» στη σχετική της αναφορά την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε ο Μποζκίρ.

Διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Reuters υποστηρίζουν πως Γερμανία και Γαλλία έχουν προτείνει την εισαγωγή μηχανισμού που θα επιτρέπει ταχεία επιστροφή στη βίζα σε περιπτώσεις, «επί παραδείγματι», όπως αναφέρεται, απροσδόκητης αύξησης αφίξεων από κάποια χώρα.

Κομισιόν: Δεν θα παίξουμε με τις προϋποθέσεις

Από τις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς επανέλαβε την Πέμπτη μιλώντας στην Ευρωβουλή ότι η Κομισιόν δεν θα χαμηλώσει τις απαιτήσεις της για τη βίζα.

«Δεν θα παίξουμε με τις προϋποθέσεις» είπε, αναφερόμενος στους 72 σχετικούς όρους. «Το βάρος είναι στην τουρκική πλευρά, λένε ότι μπορούν να τα καταφέρουν» συνέχισε.

Η Ευρωπαϊκή αναμένεται να αποφασίσει για το ζήτημα την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε επιπλέον θα εξεταστεί και το ζήτημα της βίζα για Ουκρανία και Γεωργία.

Ο Τίμερμανς σημείωσε επίσης ότι ευρωβουλευτές ήγειραν ανησυχίες για το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία, επιχειηματολογώντας ωστόσο ότι η διατήρηση της ενταξιακής διαδικασίας είναι τρόπος για να αλλάξει πορεία η Άγκυρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024