Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βομβαρδισμός σε νοσοκομείο στο Χαλέπι, παιδιά μεταξύ των 20 θυμάτων

Βομβαρδισμός σε νοσοκομείο στο Χαλέπι, παιδιά μεταξύ των 20 θυμάτων

Νοσοκομείο στο Χαλέπι που υποστηρίζεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή, με απολογισμό τουλάχιστον 20 νεκρούς -μεταξύ τους και παιδιά. Οργανώσεις που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο συριακό εμφύλιο αναφέρουν πως το πλήγμα ήταν από τις καθεστωτικές δυνάμεις. Παράλληλα, τα συριακά ΜΜΕ μιλούν για πλήγματα των αντικαθεστωτικών σε άλλο τμήμα της πόλης με απολογισμό τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς αμάχους.

Νοσοκομείο στο Χαλέπι που υποστηρίζεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή, με απολογισμό τουλάχιστον 20 νεκρούς -μεταξύ τους και παιδιά. Οργανώσεις που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο συριακό εμφύλιο αναφέρουν πως το πλήγμα ήταν από τις καθεστωτικές δυνάμεις.

Παράλληλα, τα συριακά ΜΜΕ μιλούν για πλήγματα των αντικαθεστωτικών σε άλλο τμήμα της πόλης με απολογισμό τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς αμάχους.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέφεραν πως σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις γιατροί στο νοσοκομείο του Αλ Κουντς. «Καταδικάζουμε την καταστροφή του νοσοκομείου στο Χαλέπι, η οποία στερεί από τους κατοίκους βασικές υπηρεσίες περίθαλψης» ανέφεραν, λέγοντας πως το «νοσοκομείο είναι γνωστό στην περιοχή και έγινε ευθέως στόχος επιδρομής».

Η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει, σύμφωνα με το Reuters, πως επιδρομή των δυνάμεων της Δαμασκού χτύπησε το νοσοκομείο, που βρίσκεται σε περιοχή του Χαλεπίου που ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς.

Στα θύματα βρίσκονται τρία παιδιά, ασθενείς, γιατροί και σύμφωνα με τις αναφορές και ο τελευταίος παιδίατρος στην πόλη.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 49 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος στο Χαλέπι τις τελευταίες έξι ημέρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024