Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμμαχία κατά του Τραμπ από Κρουζ-Κάσιτς, «απόγνωση» βλέπει ο Ντόναλντ

Συμμαχία κατά του Τραμπ από Κρουζ-Κάσιτς, «απόγνωση» βλέπει ο Ντόναλντ

Οι δύο υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Τεντ Κρουζ και Τζον Κάσιτς ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε «συμφωνία κυρίων» με στόχο να ανακόψουν τον Ντόναλντ Τραμπ ενώ η μάχη έχει ήδη περάσει τα μισά. Ο ίδιος ο Τραμπ ειρωνεύεται την κίνηση θεωρώντας την απόδειξη «απόγνωσης», αλλά αυτό που τον ανησυχεί είναι πως -έστω κι αν έχει μαθηματικά σκοτώσει τις ελπίδες του Κρουζ για επικράτηση- δεν θα καταφέρει να έχει συγκεντρώσει στο τέλος την πλειοψηφία των εκλεκτόρων.

Οι δύο υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Τεντ Κρουζ και Τζον Κάσιτς ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε «συμφωνία κυρίων» με στόχο να ανακόψουν τον Ντόναλντ Τραμπ ενώ η μάχη έχει ήδη περάσει τα μισά.

Ο ίδιος ο Τραμπ ειρωνεύεται την κίνηση θεωρώντας την απόδειξη «απόγνωσης», αλλά αυτό που τον ανησυχεί είναι πως -έστω κι αν έχει μαθηματικά σκοτώσει τις ελπίδες του Κρουζ για επικράτηση- δεν θα καταφέρει να έχει συγκεντρώσει στο τέλος την πλειοψηφία των εκλεκτόρων.

Μετά τη Νέα Υόρκη, οι Ρεπουμπλικανοί πηγαίνουν στα τυφλά με αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο στο τελικό συνέδριο να μην έχει κανείς υποψήφιος την πλειοψηφία των εκλεκτόρων: Προπορεύεται ο Ντόναλντ Τραμπ -που έχει εξοργίσει όσο κανείς το λεγόμενο «ρεπουμπλικανικό κατεστημένο»- αλλά κάθε άλλο παρά έχει σίγουρους τους 1.237 εκλέκτορες που θα χρειαστεί. Δεύτερος είναι ο Τεντ Κρουζ, που μαθηματικά δεν έχει καμία ελπίδα, ενώ στον αγώνα παραμένει ο τρίτος Τζον Κάσιτς που «ροκανίζει» ψήφους.

Η συμμαχία στην οποία κατέληξαν Κρους και Κάσιτς έγκειται σε συντονισμό των στρατηγικών τους στις επόμενες πολιτείες. Ουσιαστικά, ο κάθε ένας θα κάνει στην «άκρη» σε όποια πολιτεία ο δεύτερος υποψήφιος έχει ελπίδες.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο Κρουζ θα επικεντρωθεί στην Ιντιάνα, όπου ο Κάσιτς θα εμφανιστεί μόνο «τυπικά», και θα αφήσει χώρο στον Κάσιτς για τις μάχες του Όρεγκον και του Νιου Μέξικο, όπως ανακοίνωσαν τα επιτελεία των δύο υποψηφίων.

Η αντίδραση του Τραμπ στη συμμαχία ήταν άμεση και σε αναμενόμενο ύφος: «Ουάου. Μόλις ανακοινώθηκε πως ο ψεύτης Τεντ και ο Κάσιτς θα συνασπιστούν με στόχο να με σταματήσουν από το να πάρω το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. ΑΠΟΓΝΩΣΗ» έγραψε (με κεφαλαία) στο Twitter ο μεγιστάνας.

Αυτό που τον ανησυχεί είναι πως οι δύο υποψήφιοι θα καταφέρουν τον στόχο τους. Αν το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών τον Ιούλιο γίνει χωρίς οι εκλέκτορες να υποστηρίξουν με πλειοψηφία έναν υποψήφιο, στη δεύτερη πλειοψηφία θα μπορούν να ψηφίσουν ελεύθερα.

Το σκεπτικό της κίνησης είναι αυτό που ξεκάθαρα εξέφρασε το επιτελείο του Κάσιτς στην ανακοίνωση της συμμαχίας με τον Κρουζ: «Ο στόχος μας είναι να έχουμε ανοικτό συνέδριο στο Κλίβελαντ, όπου είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αναδειχθεί ένας υποψήφιος ικανός να ενώσει το κόμμα και να νικήσει το Νοέμβριο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024