Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ και Τουσκ στην Τουρκία για το Προσφυγικό στις 23 Απριλίου

Μέρκελ και Τουσκ στην Τουρκία για το Προσφυγικό στις 23 Απριλίου

Δύο ημέρες μετά την επίσημη διάψευση ήλθε επιβεβαίωση από το Βερολίνο ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα μεταβεί τελικά στην Τουρκία. Η Γερμανίδα καγκελάριος θα βρίσκεται στις 23 Απριλίου στο τουρκικό Γκαζιαντέπ μαζί με με τους Ντόναλντ Τουσκ και Φρανς Τίμερμανς. Η επίσκεψη Μέρκελ έρχεται εν μέσω της διπλωματικής έντασης που έχει πυροδοτήσει η γερμανική σάτιρα στο πρόσωπο του Ερντογάν.

Δύο ημέρες μετά την επίσημη διάψευση έρχεται η επιβεβαίωση από το Βερολίνο ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα μεταβεί τελικά στην Τουρκία. Η Γερμανίδα καγκελάριος θα βρίσκεται στις 23 Απριλίου στο τουρκικό Γκαζιαντέπ μαζί με με τους Ντόναλντ Τουσκ και Φρανς Τίμερμανς.

Η επίσκεψη Μέρκελ έρχεται εν μέσω της διπλωματικής έντασης που έχει πυροδοτήσει η γερμανική σάτιρα στο πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε ανακοινώσει προ ημερών ότι στις 16 Απριλίου «Ευρωπαίοι ηγέτες με επικεφαλής την κυρία Μέρκελ» θα εγκαινιάσουν στο Κιλίς έναν προσφυγικό καταυλισμό. Οι γερμανικές αρχές δεν είχαν επιβεβαιώσει, ούτε όμως και διαψεύσει την επίσκεψη στην πόλη Κιλίς, η βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο πυρών προερχόμενων από τη Συρία.

Την Τετάρτη -και ενώ ο Ερντογάν είχε ζητήσει από τη Γερμανία τη δίωξη του κωμικού Γιανς Μπόμπερμαν- ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι κανένα ταξίδι δεν προγραμματίζεται για τις 16 Απριλίου. Τελικώς όμως ως φαίνεται η επίσκεψη πήρε μετάθεση για τις 23 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος την Παρασκευή.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ζάιμπερτ ανέφερε πως η Γερμανίδα καγκελάριος θα βρίσκεται στο Γκαζιαντέπ το Σάββατο 23 Απριλίου μαζί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρώτο αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς.

Από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης ZDF ο Μπόμπερμαν διάβασε ένα «υβριστικής κριτικής», όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, ποίημα κατά του Ερντογάν, το οποίο πυροδότησε την οργή του Τούρκου πρόεδρου ο οποίος και ζήτησε από τη Γερμανία να διώξει ποινικά τον κωμικό καταθέτοντας ξεχωριστικά μήνυση εναντίον του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024