Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκες Κρουζ και Σάντερς στο Ουισκόνσιν, πιέζεται ο Τραμπ

Νίκες Κρουζ και Σάντερς στο Ουισκόνσιν, πιέζεται ο Τραμπ

Τον Τεντ Κρουζ και τον Μπέρνι Σάντερς να επικρατούν στο Ουισκόνσιν δείχνουν τα αποτελέσματα των καλπών σε Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς αντίστοιχα, έστω κι αν οι δύο υποψήφιοι παραμένουν αρκετά πίσω στη μάχη. Ο Κρουζ ελπίζει ότι η νίκη θα γίνει «σημείο καμπής» καθώς περιορίζει το περιθώριο για λάθη, ενώ στους Δημοκρατικούς η Χίλαρι επικεντρώνεται στη Ν.Υόρκη.

Τον Τεντ Κρουζ και τον Μπέρνι Σάντερς να επικρατούν στο Ουισκόνσιν δείχνουν τα αποτελέσματα των καλπών σε Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς αντίστοιχα, έστω κι αν οι δύο υποψήφιοι παραμένουν αρκετά πίσω στη μακρά μάχη για το Λευκό Οίκο. Ο Κρουζ ελπίζει ότι η νίκη θα γίνει «σημείο καμπής» καθώς περιορίζει το περιθώριο για λάθη στον προπορευόμενο Τραμπ, ενώ στους Δημοκρατικούς η Χίλαρι Κλίντον επικεντρώνεται στη Νέα Υόρκη.

Στους Ρεπουμπλικανούς του Ουισκόνσιν, ο Τεντ Κρουζ εμφανίζεται στο 48,7% ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ στο 34,6%. Ο Τζον Κάσιτς βρίσκεται στο 14,2%.

Στους Δημοκρατικούς της πολιτείας, ο Μπέρνι Σάντερς βρίσκεται στο 56,3% ενώ η Χίλαρι Κλίντον στο 43,4%.

Ο ρεπουμπλικανός Κρουζ πανηγύρισε τη νίκη ως «σημείο καμπής, μία φωνή από τον σκληρά εργαζόμενο λαό του Ουισκόνσιν προς όλη την Αμερική ότι έχουμε επιλογή, έχουμε μία πραγματική επιλογή».

Αναλόγως ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Τραμπ, η εκστρατεία του οποίου εξέδωσε μία ασυνήθιστα (ακόμη και για τα δικά της δεδομένα) σκληρή ανακοίνωση, λέγοντας πως ο Κρουζ «είναι χειρότερος από μαριονέτα, είναι δούρειος ίππος που χρησιμοποιείται από τα αφεντικά του κόμματος για να κλαπεί το χρίσμα από τον κ. Τραμπ».

Με το Ουισκόνσιν, οι εκλέκτορες που έχει συνολικά ο Τραμπ φτάνουν τους 740 και εκείνοι του Κρουζ τους 514 (ο Κάσιτς είναι στους 143). Μαγικός αριθμός είναι οι 1.237.

Χάνοντας την πολιτεία, τα περιθώρια του Τραμπ για λάθη στενεύουν: Θα έπρεπε να πάρει το 57% των εναπομεινάντων εκλεκτόρων, αλλά μέχρι στιγμής έχει το 48% όσων έχουν ήδη κριθεί.

Ο δημοκρατικός Σάντερς εμφανίζεται ξανά στην πρώτη θέση για έβδομη φορά στις τελευταίες οκτώ πολιτείες –ωστόσο παραμένει αρκετά πίσω από την Κλίντον στον αριθμό εκλεκτόρων και το ενδεχόμενο τελικής επικράτησής του απομακρύνεται όσο ξεδιπλώνεται η μάχη εξαιτίας του συστήματος που χρησιμοποιούν οι Δημοκρατικοί (που δίνουν εκλέκτορες σε όλους τους υποψηφίους).

Ενδεικτικά, το Ουισκόνσιν δίνει στον Σάντερς 45 εκλέκτορες και στην Κλίντον 31, έστω κι αν είναι η χαμένη. Όταν προστεθούν στο σύνολο, φαίνεται ότι η Κλίντον παραμένει αρκετά μπροστά.

Επιπλέον, και αυτό είναι το κυριότερο, η Κλίντον ποντάρει στα τέσσερα μεγάλα «κάστρα» που ακόμη δεν έχουν ψηφίσει –με πρώτη τη Νέα Υόρκη, στις 19 Απριλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024