Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπόνο: Μάθημα για τον κόσμο η στάση τους Τουρκίας στους πρόσφυγες

Μπόνο: Μάθημα για τον κόσμο η στάση τους Τουρκίας στους πρόσφυγες

«Μάθημα για τον κόσμο» χαρακτήρισε τον τρόπο που υποδέχεται η Τουρκία τους σύρους πρόσφυγες ο Μπόνο, μετά τη συνάντηση που είχε με τον τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου. O frontman των U2 μαζί με μια ομάδα γερουσιαστών των ΗΠΑ, επισκέφθηκαν ένα στρατόπεδο που φιλοξενεί πρόσφυγες στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Γκαζιαντέπ όπου και μίλησαν με μικρά προσφυγόπουλα. Ο Μπόνο, μάλιστα, τραγούδησε μαζί με τα παιδιά.

«Μάθημα για τον κόσμο» χαρακτήρισε τον τρόπο που υποδέχεται η Τουρκία τους σύρους πρόσφυγες ο Μπόνο, μετά τη συνάντηση που είχε με τον τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου.

O frontman των U2 μαζί με μια ομάδα γερουσιαστών των ΗΠΑ, επισκέφθηκαν ένα στρατόπεδο που φιλοξενεί πρόσφυγες στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Γκαζιαντέπ όπου και μίλησαν με μικρά προσφυγόπουλα. Ο Μπόνο, μάλιστα, τραγούδησε μαζί με τα παιδιά.

«Είμαι εντυπωσιασμένος από την γενναιοδωρία του τουρκικού λαού. Είναι καταπληκτικό. Πρόκειται για μάθημα ευγένειας», δήλωσε ο frontman των U2 κατά τη συνάντησή του με τον Νταβούτογλου στο Μέγαρο Τσάνκαγια στην Αγκυρα.

«Έπειτα από έναν πόλεμο χρόνων, οι άνθρωποι γίνονται δεκτοί σε κάθε χωριό και πόλη», λέει ο Μπόνο εξαίροντας τη στάση της Τουρκίας ως «ένα μάθημα για τον κόσμο».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Διεθνούς Αμνηστίας σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία στέλνει διά της βίας πίσω στη Συρία δεκάδες πρόσφυγες κάθε μέρα.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό (η υποδοχή των προσφύγων) αποτελεί ένα φορτίο, είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι έχουν επιβαρυνθεί, αλλά δεν εγκαταλείπουν», δήλωσε για τους Τούρκους που υποδέχονται τους πρόσφυγες.

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει σε ποιο σημείο είναι βαρύ και δύσκολο για τον τουρκικό λαό», πρόσθεσε.

Ο Νταβούτογλου, που συνοδευόταν από την σύζυγό του Σάρε, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ποτέ δεν υπήρξε «η παραμικρή αντιαραβική, αντισυριακή ή αντιπροσφυγική διαμαρτυρία» από τότε που η Τουρκία άρχισε να υποδέχεται τους πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου της Συρίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024