Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανάφλεξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: Νεκροί τουλάχιστον 12 αζέροι στρατιώτες

Ανάφλεξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: Νεκροί τουλάχιστον 12 αζέροι στρατιώτες

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιβεβαίωσαν το θάνατο 12 στρατιωτών τους στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, επιβεβαιώντας επίσης την κατάρριψη ενός ελικοπτέρου τους. Σύμφωνα με το Μπακού, σκοτώθηκαν επίσης «δεκάδες» Αρμένιοι στρατιώτες - αν και το Γερεβάν δεν έχει ακόμη διευκρινίσει αν και πόσα θύματα υπάρχουν από την πλευρά του. Η ΕΕ καλεί σε άμεση παύση πυρός και αυτοσυγκράτηση, ενώ προηγουμένως ανάλογη θέση είχε κρατήσει και η Ρωσία.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιβεβαίωσαν το θάνατο 12 στρατιωτών τους στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, επιβεβαιώντας επίσης την κατάρριψη ενός ελικοπτέρου τους. Σύμφωνα με το Μπακού, σκοτώθηκαν επίσης «δεκάδες» Αρμένιοι στρατιώτες – αν και το Γερεβάν δεν έχει ακόμη διευκρινίσει αν και πόσα θύματα υπάρχουν από την πλευρά του.

Η ΕΕ καλεί σε άμεση παύση πυρός και αυτοσυγκράτηση, ενώ ανάλογη θέσηείχε κρατήσει προηγουμένως η Ρωσία.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Μπακού το απόγευμα του Σαββάτου, 12 στρατιώτες του σκοτώθηκαν και ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκε στη χειρότερη αναζωπύρωση της σύγκρουσης τις τελευταίες δύο δεκατίες.

Το Μπακού υποστήριξε επίσης ότι «πάνω από 100» μέλη των αρμενικών δυνάμεων σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκα, όπως επιπλέον ότι «κατέστρεψε» έξι τεθωρακισμένα και 15 θέσεις του πυροβολικού.

Η αρμενική πλευρά δεν έχει μιλήσει ακόμη για απώλειες στις δικές της δυνάμεις, ούτε και έδωσε αριθμό για τις απώλειες που κατάφερε στην αζερική πλευρά.

ΕΕ: Άμεση παύση πυρός και αυτοσυγκράτηση

Η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι χαρακτήρισε «βαθιά ανησυχητικές» τις αναφορές για βαριές συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Καλώ όλες τις πλευρές να σταματήσουν άμεσα τις συγκρούσεις και να τηρήσουν την παύση πυρός» τονίζει, λέγοντας πως και οι δύο πλευρές πρέπει να δείξουν «αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν περαιτέρω κινήσεις ή δηλώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε κλιμάκωση».

Η Μογκερίνι σημειώνει τη λύπη της για την απώλεια ζωών, «ειδικά για τραυματισμούς και θανάτους αμάχων», και επαναλαμβάνει πως υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες υπό τον ΟΑΣΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024