Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απομακρύνουν τις οικογένειές τους από τη νότια Τουρκία οι Αμερικανοί

Απομακρύνουν τις οικογένειές τους από τη νότια Τουρκία οι Αμερικανοί

Εντολή για την αποχώρηση των οικογενειών Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικού προσωπικού από τμήματα της νότιας Τουρκίας εξέδωσαν την Τρίτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο, εξαιτίας φόβων για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή. Ταξιδιωτική οδηγία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους αμερικανούς πολίτες.

Εντολή για την αποχώρηση των οικογενειών Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικού προσωπικού από τμήματα της νότιας Τουρκίας εξέδωσαν την Τρίτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο, εξαιτίας φόβων για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή.

Απομακρύνονται με δαπάνη της αμερικανικής κυβέρνησης οι οικογένειες του πολιτικού προσωπικού που υπηρετεί στο αμερικανικό προξενείο στα Άδανα και οι συγγενείς του στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται στη βάση του Ιντζιρλίκ, τη Σμύρνη και τα Μούγλα.

Σε ανακοίνωση του στρατού αναφέρεται ότι η απομάκρυνση γίνεται «εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή».

Συγκεκριμένα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τους αμερικανούς πολίτες για «αυξημένες απειλές από τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλη την Τουρκία», καλώντας τους να αποφεύγουν τα ταξίδια στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζο Κίρμπι είπε ότι οι αποφάσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ήταν συντονισμένες και ότι η απόφαση συζητείτο εδώ αι αρκετές εβδομάδες.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν έχει σχέση με τη συζήτηση γύρω από την επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ για τη Σύνοδο Πυρηνικής Ασφάλειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024