Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μέλλον του Άσαντ συζητούσε ο αρχηγός της CIA στη Μόσχα στις αρχές Μαρτίου

Το μέλλον του Άσαντ συζητούσε ο αρχηγός της CIA στη Μόσχα στις αρχές Μαρτίου

Ο επικεφαλής της CIA Τζον Μπρέναν είχε επισκεφθεί τη Μόσχα στις αρχές Μαρτίου αποκάλυψαν ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα δήλωση του αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Ρωσίας. Είχε συναντήσεις στην FSB και η επίσκεψη δεν είχε σχέση με τη ρωσική απόφαση για την απόσυρση δυνάμεων από τη Συρία, πάντα κατά τις ίδιες πηγές. Από αμερικανικής πλευράς, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία ανέφερε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA, ότι ο Τζον Μπρέναν έθεσε το θέμα της αποχώρησης Άσαντ από την εξουσία και συζήτησε την εφαρμογή της εκεχειρίας στη Συρία.

Ο γενικός διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν είχε επισκεφθεί τη Μόσχα στις αρχές Μαρτίου αποκάλυψαν τη Δευτέρα ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας. Είχε συναντήσεις στην FSB και η επίσκεψή του δεν είχε σχέση με τη ρωσική απόφαση για την απόσυρση δυνάμεων από τη Συρία, πάντα κατά τις ίδιες πηγές.

Από αμερικανικής πλευράς, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία ανέφερε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA, ότι ο Τζον Μπρέναν έθεσε το θέμα της αποχώρησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ από την εξουσία και συζήτησε την εφαρμογή της εκεχειρίας στη Συρία.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την ίδια στιγμή ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα ο Μπρέναν δεν είχε επαφές με το Κρεμλίνο.

Τα πρακτορείο Interfax και Sputnik μετέδωσαν πληροφορίες για την επίσκεψη επικαλούμενα δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, αρμόδιου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ‘Ολεγκ Σιρομολότοφ.

Κατά τον ίδιο, ο Τζον Μπρέναν είχε, μεταξύ άλλων, συναντήσεις στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) και η επίσκεψή του δεν είχε σχέση με την απόφαση της Μόσχας να αρχίσει να αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Συρία.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις δεν έλαβαν μέρος στην επιχείρηση του συριακού στρατού για την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από την Παλμύρα, αλλά η ρωσική πολεμική αεροπορία στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

«Μιλάμε για την αεροπορική υποστήριξη με τα αεροσκάφη μας. Οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν διεξάγουν χερσαίες επιχειρήσεις εκεί» δήλωσε. «Μετά την αποχώρηση μέρους των στρατευμάτων μας από τη Συρία, οι μονάδες της πολεμικής αεροπορίας παραμένουν σε δύο βάσεις -στη Χμέιμιμ και την Ταρτούς- και θα συνεχίσουν να πολεμούν τρομοκρατικές οργανώσεις, θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την επιχείρηση του συριακού στρατού» συνέχισε.

Την ίδια ώρα το Ιράν, βασικός σύμμαχος της Συρίας, συνεχάρη τη Δαμασκό για την «αξιοθαύμαστη» νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων στην Παλμύρα, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA που επικαλείται μήνυμα προς τον πρόεδρο ‘Ασαντ του Αλί Σαμχανί, γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, οργάνου που υπάγεται στον ανώτατο πνευματικό ηγέτη Αλί Χαμενεΐ.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Χοσέιν Τζαμπέρ Ανσαρί δήλωσε ότι «η Συρία προχωρά αποφασιστικά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η οποία οριστικά πλέον δεν θα έχει θέση στην περιοχή», μιλώντας στο αραβόφωνο δίκτυο al-Alam της δημόσιας ιρανικής τηλεόρασης Irib. Ο Ανσαρί διαβεβαίωσε ότι «το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία, στο Ιράκ και στις [άλλες] χώρες που εκτίθενται στην απειλή αυτή».

Ο στρατηγός Μοχαμάντ Αλί Τζαφαρί, διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος του ιρανικού στρατού, δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι πολύ καλή στη Συρία» μετά την ανακατάληψη της Παλμύρας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars.

Oι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ με την αποστολή «στρατιωτικών συμβούλων», που είναι επίσης παρόντες στο Ιράκ στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων. «Εθελοντές» Ιρανοί, Ιρακινοί, Αφγανοί ή Πακιστανοί πολεμούν επίσης στις δύο χώρες.

Η αρχαία πόλη, ηλικίας 2.000 και πλέον ετών που περιλαμβάνεται στην παγκόσμια κληρονομιά της Unesco, έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους τον Μάιο του 2015. Η πόλη ανακαταλήφθηκε την Κυριακή από τον συριακό στρατό, έπειτα από σφοδρές μάχες 20 ημερών και την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Sputnik

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024