Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυστρία: Να ελέγχονται και οι Ευρωπαίοι στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

Αυστρία: Να ελέγχονται και οι Ευρωπαίοι στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

Επιτακτικότερη όσο ποτέ είναι η ανάγκη να ελέγχονται συστηματικά στο μέλλον και οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εξωτερικά σύνορά της, λέει η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ -του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματο-

Επιτακτικότερη όσο ποτέ είναι η ανάγκη να ελέγχονται συστηματικά στο μέλλον και οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εξωτερικά σύνορά της, λέει η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ -του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος- σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη έκδοση της αυστριακής εφημερίδας Österreich.

Σε ερώτημα ως προς σχεδιαζόμενους αυστηρότερους ελέγχους για πολίτες της ΕΕ, οι οποίοι επιστρέφουν στη Ζώνη Σένγκεν, η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ επισημαίνει πως είναι γνωστό ότι πάνω από 5.000 άνθρωποι έχουν μεταβεί από την Ευρώπη στη Συρία και στο Ιράκ για να εκπαιδευτούν ή μάλιστα και για να πολεμήσουν (σ.σ. με το Ισλαμικό Κράτος) και ως εκ τούτου, όπως τονίζει, είναι επιτακτικότερο όσο ποτέ να ελέγχονται στο μέλλον συστηματικά και οι πολίτες της ΕΕ στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Αναφερόμενη στην κατάσταση στην Ειδομένη, η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών σημειώνει πως οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οι αρχές θα πρέπει να καταβάλουν όλες τους τις δυνάμεις για να πείσουν τους πρόσφυγες να τους μεταφέρουν σε ζεστά καταλύματα.

«Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα-μέλος της ΕΕ» τονίζει, προσθέτοντας πως η πολιτική της προώθησης προσφύγων προς την Κεντρική Ευρώπη έχει τελειώσει και γι’ αυτό είναι αναγκαίο να δοθεί το μήνυμα πως οι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιλέγουν τη χώρα στην οποία θα υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ασύλου.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή της, η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών αναφέρει πως από την Αυστρία έχουν μεταβεί στη Συρία περίπου 270 τζιχαντιστές, από τους οποίους περίπου 70 έχουν επιστρέψει, και θα πρέπει ερευνηθούν από την υπηρεσία κρατικής προστασίας και να δρομολογηθούν διαδικασίες εναντίον τους στη βάση του νέου νόμου περί Προστασίας του Κράτους, τον οποίο η ίδια θεωρεί τόσο σημαντικό, γι’ αυτούς τους λόγους.

Ως προς τους λόγους γιατί η Αυστρία φέρεται να έχει τους περισσότερους τζιχαντιστές της Συρίας, μετά το Βέλγιο, η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, τονίζει πως οι λόγοι βρίσκονται αφενός στην κοντινή απόσταση της Αυστρίας προς τα Βαλκάνια όπως και προς τη Βοσνία και αφετέρου στο ό, τι στην Αυστρία έχουν καταφύγει πολλοί Τσετσένοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024