Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: 13 νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο, φοιτητές Erasmus στα θύματα

Ισπανία: 13 νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο, φοιτητές Erasmus στα θύματα

Τουλάχιστον 13 άτομα, μεταξύ τους και ξένοι φοιτητές με το πρόγραμμα Erasmus, έχουν χάσει τη ζωή τους σε σύγκρουση τουριστικού λεωφορείο στη βορειοανατολική Ισπανία. Στο λεωφορείο επέβαιναν τουλάχιστον 43 άτομα που είχαν επισκεφθεί τη Βαλένθια και επέστρεφαν στη Βαρκελώνη. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει πληροφορία για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

Τουλάχιστον 13 άτομα, μεταξύ τους και ξένοι φοιτητές με το πρόγραμμα Erasmus, έχουν χάσει τη ζωή τους σε σύγκρουση τουριστικού λεωφορείο στη βορειοανατολική Ισπανία. Στο λεωφορείο επέβαιναν τουλάχιστον 43 άτομα που είχαν επισκεφθεί τη Βαλένθια και επέστρεφαν στη Βαρκελώνη.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει πληροφορία για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων: Οι τοπικές Αρχές ανέφεραν ότι οι επιβαίνοντες ήταν Ούγγροι, Γερμανοί, Σουηδοί, Νορβηγοί, Ελβετοί, Τσέχοι, Βρετανοί, Ιταλοί, Βούλγαροι, Πολωνοί, Ιρλανδοί, Ολλανδοί, Γάλλοι και Φινλανδοί φοιτητές Erasmus. Επιπλέον, επέβαιναν και φοιτητές από Νέα Ζηλανδία, Περού, Ουκρανία και ένας Παλαιστίνιος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, περίπου στις 06:00 (τοπική), έξω από το Φρέζιναλς.Σύμφωνα με τις καταλανικές υπηρεσίες, όπως μεταδίδει η El Pais, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άτομα και έχουν τραυματιστεί ακόμα οκτώ επιβαίνοντες οι υπόλοιποι 43 επιβαίνοντες. {{{ map }}}

H πλειονότητα των επιβαίνοντων ήταν ευρωπαίοι φοιτητές ανταλλαγής, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το λεωφορείο πριν ανατραπεί πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, τραυματίζοντας τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος. Το σημείο του δρόμου στο οποίο συνέβη το δυστύχημα αναφέρεται ως το μοναδικό σε εκείνο το τμήμα με στροφή.

Ο οδηγός φέρεται να βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι τοπικές υπηρεσίες έχουν ανοίξει τηλεφωνική γραμμή πληροφοριών για το δυστύχημα:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024