Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία ο μακελάρης του Παρισιού

Θα αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία ο μακελάρης του Παρισιού

Θα αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο οποίος, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, συνεργάζεται με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου. Η Interpol ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη της να ενισχύσουν τα μέτρα επιτήρησης και ελέγχου στα σύνορα τους, καθώς η σύλληψη του Αμπντεσλάμ, μπορεί να ωθήσει τους συνεργούς του, να εγκαταλείψουν την Ευρώπη.

Θα αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του.

«Συνεργάζεται με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου. Η Γαλλία ζητάει την έκδοσή του. Μπορώ να σας πω ότι θα αρνηθούμε την έκδοσή του στη Γαλλία» δήλωσε ο βέλγος δικηγόρος του, Σβεν Μέρι. Ο σύλληψη του Αμπντεσλάμ, έγινε μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Ο Αμπντεσλάμ κατηγορείται επίσημα για συμμετοχή σε τρομοκρατική επίθεση και εγκληματική δράση, μαζί με έναν άλλον άντρα τον οποίο οι αρχές συνέλαβαν μαζί του.

Ο δεύτερος αυτός άντρας, φέρεται να ονομάζεται Μονίρ Αχμέτ με το ψευδώνυμο Αμίν Τσουκρί. Τα δύο ονόματα εντοπίζονται σε πλαστά έγγραφα, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές.

Ένας τρίτος άντρας που επίσης συνελήφθη στο ίδιο σπίτι, με το όνομα Αμπίντ Α., κατηγορείται ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για υπόθαλψη εγκληματιών.

Οι ίδιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος μιας γυναίκας, με το όνομα Ντζεμιλά Μ., αλλά αυτή, αφέθηκε ελεύθερη σύμφωνα πάντοτε με τις εισαγγελικές αρχές. Μία δεύτερη γυναίκα αφέθηκε επίσης, ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες.

Στο μεταξύ, η Interpol ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη της να ενισχύσουν τα μέτρα επιτήρησης και ελέγχου στα σύνορα τους, καθώς η σύλληψη του Αμπντεσλάμ, μπορεί να ωθήσει τους συνεργούς του, να εγκαταλείψουν την Ευρώπη.

«Παρά το γεγονός ότι είναι νωρίς για να εκτιμήσουμε προς ποια κατεύθυνση θα στραφεί η έρευνα μας, ο οποιοσδήποτε που σχετίζεται με τον Αμπντεσλάμ θα σκεφτεί ότι το μέρος που κρύβεται μπορεί ν’ αποκαλυφθεί. Έτσι, θα θελήσει να διαφύγει προκειμένου να μη συλληφθεί» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του διεθνούς αστυνομικού οργανισμού, Γιούργκεν Στοκ.

«Είναι σημαντικό τώρα οι ευρωπαϊκές χώρες να συνεχίσουν να συνεργάζονται και να κάνουν λεπτομερείς ελέγχους για υπόπτους, αλλά και για τη συλλογή πληροφοριών, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια διαφυγής, μέσω του δικτύου συνεργατών που υπάρχει» τόνισε.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ένας από τους συνεργούς του έχουν μεταφερθεί το πρωί από το νοσοκομείο Σεν-Πιέρ των Βρυξελλών όπου νοσηλεύονταν.

Οι δύο άνδρες είχαν τραυματισθεί ελαφρά κατά τη σύλληψή τους και πρόκειται να καταθέσουν σύντομα στην αστυνομία και σ’ έναν ανακριτή.

«Οι δύο ύποπτοι τρομοκράτες εγκατέλειψαν το CHUStPierre @VilleBruxelles. Μπράβο και ευχαριστώ σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου και στις αστυνομικές δυνάμεις», αναφέρει ο δήμαρχος της βελγικής πρωτεύουσας Ιβάν Μαγιέρ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ καταζητούνταν εδώ και τέσσερις μήνες για την ανάμιξή του στις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι και το Σεν-Ντενί που πραγματοποιήθηκαν στις 13 Νοεμβρίου και στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι περιμένει πως το Βέλγιο θα τον εκδώσει «το συντομότερο δυνατό» στη Γαλλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024