Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ: Τα κλειστά σύνορα δεν λύνουν την προσφυγική κρίση

Μέρκελ: Τα κλειστά σύνορα δεν λύνουν την προσφυγική κρίση

«Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη με το πρόβλημα» δηλώνει η Άνγκελα Μέρκελ αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση, και επαναλαμβάνει την ανάγκη για κοινές ευρωπαϊκές λύσεις οι οποίες δεν επιβαρύνουν ένα συγκεκριμένο κράτος-μέλος, σημειώνοντας ότι όποιος κλείνει τα εθνικά σύνορα δεν επιτυγχάνει τίποτα, αντιθέτως θέτει σε κίνδυνο την οικονομία. Τα κλειστά σύνορα δεν αποθαρρύνουν τους πρόσφυγες που προσπαθούν να σωθούν από τις βόμβες και το Ισλαμικό Κράτος, τονίζει...

«Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη με το πρόβλημα» δηλώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση, και επαναλαμβάνει την ανάγκη να εξευρεθούν κοινές ευρωπαϊκές λύσεις οι οποίες δεν επιβαρύνουν ένα συγκεκριμένο κράτος-μέλος, σημειώνοντας ότι όποιος κλείνει τα εθνικά σύνορα δεν επιτυγχάνει τίποτα, αντιθέτως θέτει σε κίνδυνο την οικονομία.

«Όποιος κλείνει σύνορα, δεν επιτυγχάνει με αυτό τίποτα κατά των αιτίων της προσφυγικής κίνησης. Αντιθέτως, ρισκάρει μακροπρόθεσμη βλάβη στην οικονομία μας. Πρέπει να βρούμε, ακόμη και αύριο, λογικές λύσεις -και κυρίως λύσεις οι οποίες δεν ορίζουν κάτι μονομερώς, το οποίο μετά πρέπει να υποστούν άλλες χώρες» δηλώνει η Μέρκελ στην εφημερίδα της Σαξονίας-Άνχαλτ Volksstimme.

Και επαναλαμβάνει ότι στόχος της είναι «η εξεύρεση συνολικών ευρωπαϊκών αποφάσεων, οι οποίες δεν οδηγούν στην επιβάρυνση ενός μεμονωμένου κράτους-μέλους, αλλά στην μείωση του αριθμού των προσφύγων».

«Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη με το πρόβλημα» συνεχίζει η καγκελάριος, η οποία ωστόσο επισημαίνει ότι «η Ελλάδα ήταν αργοπορημένη για καιρό, όπως όμως και άλλες χώρες», καθώς τα hot spots ολοκληρώνονται υπερβολικά αργά, ενώ δεν δημιουργήθηκαν ως το τέλος του 2015 οι 50.000 θέσεις φιλοξενίας που είχαν συμφωνηθεί, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετεγκατάσταση και η κατανομή των προσφύγων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημειώνει επίσης ότι οι εικόνες από τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ δεν σοκάρουν τους ανθρώπους από το Χαλέπι που προσπαθούν να σωθούν από τις βόμβες ή από τους δολοφόνους του Ισλαμικού Κράτους.

Με το βλέμμα στην Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά στις τοπικές εκλογές της 13ης Μαρτίου στην Σαξονία-Άνχαλτ, η Μέρκελ τονίζει ότι η ίδια αντιλαμβάνεται τον ρόλο του πολιτικού ως κάποιου που εργάζεται για βιώσιμη λύση στα προβλήματα και δηλώνει βέβαιη ότι όταν το πρόβλημα τεθεί υπό έλεγχο, θα συμβεί όπως με την ευρωκρίση, θα υποχωρήσει δηλαδή η στήριξη σε κόμματα τα οποία βασίζονται στην διαμαρτυρία και στην άρνηση.

«Ως καγκελάριος βλέπω ως καθήκον μου να μην ξεγελάω κανέναν με δήθεν γρήγορες και απλές απαντήσεις, αλλά να εργάζομαι για μόνιμες καλές λύσεις για τη Γερμανία και την Ευρώπη» καταλήγει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024