Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομπάμα και Πούτιν συνομίλησαν για τη Συρία με φόντο το «ψυχρό Μόναχο»

Ομπάμα και Πούτιν συνομίλησαν για τη Συρία με φόντο το «ψυχρό Μόναχο»

Το Συριακό αλλά και τα υπόλοιπα φλέγοντα θέματα συζήτησαν Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία, με τον Αμερικανό πρόεδρο να ζητά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, από τη Ρωσία να σταματήσει τις επιδρομές κατά των δυνάμεων της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης. Το τηλεφώνημα ήλθε ενώ στη Διάσκεψη του Μονάχου κυριάρχησαν σχεδόν ψυχροπολεμικοί τόνοι μεταξύ Μόσχας και Δύσης.

Το Συριακό αλλά και τα υπόλοιπα φλέγοντα θέματα συζήτησαν Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία, με τον Αμερικανό πρόεδρο να ζητά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, από τη Ρωσία να σταματήσει τις επιδρομές κατά των δυνάμεων της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι Ομπάμα-Πούτιν συζήτησαν τη συριακή κρίση, περιλαμβανομένης της σημασίας της ταχείας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα και του περιορισμού των αεροπορικών πληγμάτων.

«Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε τη σημασία που έχει τώρα η Ρωσία να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο τερματίζοντας την αεροπορική εκστρατεία της εναντίον των δυνάμεων της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία» ανέφερε ο Λεύκος Οίκος.

Το τηλεφώνημα ήλθε ενώ στη Διάσκεψη του Μονάχου κυριάρχησαν σχεδόν ψυχροπολεμικοί τόνοι μεταξύ Μόσχας και Δύσης.

Τη συνάντηση της Παρασκευής για την -αβέβαιης ακόμη τύχης- επιδίωξη παύσης εχθροπραξιών είχαν ακολουθήσει οι σκληροί τόνοι, ειδικά στην ομιλία του ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο βήμα της Διάσκεψης, ο οποίος είδε «Δύση και Μόσχα να έχουν ολισθήσει σε νέο Ψυχρό Πόλεμο».

Όπως ανέφερε το Κρεμλίνο το πρωί της Κυριακής, οι δύο πρόεδροι «συζήτησαν το θέμα της Συρίας και αξιολόγησαν θετικά τις συνομιλίες στο Μόναχο για το ζήτημα».

Ομπάμα και Πούτιν, ανέφερε η ρωσική πλευρά, «συμφώνησαν σε ενίσχυση της συνεργασίας για την εφαρμογή» των όσων συμφωνήθηκαν στο Μόναχο, όπως και «κάλεσαν για επαφές μεταξύ των δύο υπουργών Άμυνας στη μάχη εναντίον της ISIS.

Ο ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, διαμήνυσε στον Ομπάμα την «ανάγκη να δημιουργηθεί ενιαίο μέτωπο ενάντια της τρομοκρατίας». Στη συνομιλία συζητήθηκε επίσης και το ζήτημα της Ουκρανίας και της συμφωνίας του Μινσκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024