Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Κούβα ο πατριάρχης Μόσχας - Όλα έτοιμα για τη συνάντηση με τον πάπα

Στην Κούβα ο πατριάρχης Μόσχας – Όλα έτοιμα για τη συνάντηση με τον πάπα

O πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος έφθασε στην Κούβα, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική, όπου την Παρασκευή αναμένεται να έχει μιας ιστορικής σημασίας συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο.

O πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος έφθασε στην Κούβα, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική, όπου την Παρασκευή αναμένεται να έχει μιας ιστορικής σημασίας συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο.

Ο Ρώσος πατριάρχης θα συναντηθεί με τον ποντίφικα στο διεθνές αεροδρόμιο της Αβάνας, στην πρώτη στην ιστορία κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ ενός προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ενός προκαθήμενου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά το Σχίσμα του 1054.

Τον Κύριλλο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Jose Marti ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Ήρθα εδώ για μία επίσκεψη φιλίας, έπειτα από την πρόσκληση του επικεφαλής του Κράτους της Κούβας (…). Οι λαοί της Ρωσίας και της Κούβας συνδέονται με πολλά χρόνια συνεργασίας και φιλίας» δήλωσε ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών μόλις αφίχθη.

Στο πλαίσιο της ιστορικής συνάντησής τους αύριο, οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες αναμένεται να υπογράψουν μια κοινή δήλωση. Πηγή στην ρωσική αντιπροσωπεία επισήμανε στο πρακτορείο RIA Novosti ότι η δήλωση αυτή είναι 10 σελίδων και θα υπογραφθεί στο αεροδρόμιο της Αβάνας.

Κεντρικό θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών θα είναι οι διώξεις των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ενώ η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία ανέφερε ότι ο Κύριλλος θα συζητήσει επιπλέον με τον Φραγκίσκο το θέμα της τρομοκρατίας, αλλά και την ουκρανική κρίση.

Η περιοδεία του Ρώσου πατριάρχη στην Λατινική Αμερική θα συνεχιστεί έως την 22α Φεβρουαρίου με επισκέψεις στην Παραγουάη και τη Βραζιλία.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ/Γαλλικό/Sputnik

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024