Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο επικριτής του Κρεμλίνου Κασιάνοφ καταγγέλλει απειλή κατά της ζωής του

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Κασιάνοφ καταγγέλλει απειλή κατά της ζωής του

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Μιχαήλ Κασιάνοφ κατήγγειλε πως μια ομάδα ανδρών εισέβαλε σε εστιατόριο της Μόσχας στο οποίο δειπνούσε το βράδυ της Τρίτης και τον απείλησε. Ο ίδιος συνδέει την επίθεση με τον υποστηριζόμενο από το Κρεμλίνο σκληροπυρηνικό ηγέτη της νότιας περιφέρειας της Τσετσενίας, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται.

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Μιχαήλ Κασιάνοφ κατήγγειλε πως μια ομάδα ανδρών εισέβαλε σε εστιατόριο της Μόσχας στο οποίο δειπνούσε το βράδυ της Τρίτης και τον απείλησε.

«Περίπου 10 άγνωστοι άνδρες μη σλαβικής εμφάνισης πέταξαν εναντίον μου τούρτα και μου φώναξαν απειλές» τόνισε ο Κασιάνοφ.

Το περιστατικό έρχεται μερικές ημέρες αφότου ο Ραμζάν Καντίροφ, ο υποστηριζόμενος από το Κρεμλίνο σκληροπυρηνικός ηγέτης της νότιας περιφέρειας της Τσετσενίας δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει τον Κασιάνοφ μέσα από το σκόπευτρο ενός τουφεκιού.

Ο Ντμίτρι Πέσκοφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε ότι ο Καντίροφ έχει κάποια σχέση με το επεισόδιο και σημειώνει ότι ήταν απλώς μια πράξη χουλιγκανισμού.

Το επεισόδιο με τον Κασιάνοφ «δεν πρέπει να συνδέεται με την ηγεσία της Τσετσενίας ή με οποιαδήποτε άλλη ρωσική περιφέρεια», σημειώνει το Κρεμλίνο.

Ο Κασιάνοφ, ο οποίος κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία λέγοντας ότι απειλήθηκαν η ζωή και η ασφάλειά του, είναι σφοδρός επικριτής του Πούτιν. Το φιλελεύθερο αντιπολιτευόμενο κόμμα του Κασιάνοφ, Parnas, σχεδιάζει να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές.

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης συνέδεσε την επίθεση με την πολιτική του δραστηριότητα και -μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα RBC- είπε ότι τα άτομα που του πέταξαν στο πρόσωπο την τούρτα έμοιαζαν να προέρχονται από τον Καύκασο.

«Πιστεύω ότι η σημερινή επίθεση συνδέεται άμεσα με τις απειλές του Καντίροφ εναντίον μου και με το γεγονός ότι προσέφυγα εναντίον του στην Επιτροπή Ερευνών και την FSB (υπηρεσία ασφαλείας)» δήλωσε ο Κασιάνοφ.

Ο 58χρονος Κασιάνοφ έχει επανειλημμένα εκνευρίσει το Κρεμλίνο με τις δηλώσεις του. Τον περασμένο μήνα μίλησε στο Συμβούλιο της Ευρώπης καλώντας το να ετοιμάσει μια έκθεση για τον φόνο, πέρυσι, του αντιπολιτευόμενου ρώσου ηγέτη Μπόρις Νεμτσόφ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024