Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άνετη επικράτηση Σάντερς και Τραμπ στο Νιου Χάμσαϊρ

Άνετη επικράτηση Σάντερς και Τραμπ στο Νιου Χάμσαϊρ

Με μεγάλη απόσταση, όπως αναμενόταν, επικράτησε ο Μπέρνι Σάντερς στους Δημοκρατικούς και ο Ντόναλντ Τραμπ στους Ρεπουμπλικανούς στις προκριματικές για τα χρίσματα των δύο κομμάτων στο Νιου Χάμσαϊρ. Τρίτος στους Ρεπουμπλικανούς ο νικητής της Αϊόβα, Τεντ Κρουζ. Η Χίλαρι Κλίντον, που είχε καταφέρει μόνο στο νήμα να πάρει την πρώτη «νίκη», αισθάνεται την ανάγκη να ανεβάσει ταχύτητα πριν τον επόμενο σταθμό, τη Νότια Καρολίνα.

Με μεγάλη απόσταση, όπως αναμενόταν, επικράτησε ο Μπέρνι Σάντερς στους Δημοκρατικούς και ο Ντόναλντ Τραμπ στους Ρεπουμπλικανούς στις προκριματικές για τα χρίσματα των δύο κομμάτων στο Νιου Χάμσαϊρ. Τρίτος στους Ρεπουμπλικανούς ο νικητής της Αϊόβα, Τεντ Κρουζ.

Η Χίλαρι Κλίντον, που είχε καταφέρει μόνο στο νήμα να πάρει την πρώτη «νίκη», αισθάνεται την ανάγκη να ανεβάσει ταχύτητα πριν τον επόμενο σταθμό, τη Νότια Καρολίνα.

Mε τις περισσότερες ψήφους καταμετρημένες (92% το μεσημέρι της Τετάρτης, ώρα Αθήνας), στις εσωτερικές κάλπες των Δημοκρατικών ο Μπέρνι Σάντερς παίρνει την πρώτη του, και μάλιστα ισχυρότατη, νίκη με 60%. Η Χίλαρι Κλίντον απέσπασε το 38,4%.

Η εικόνα εμφανέστατα διαφορετική από την Αϊόβα, όπου εκεί οι δύο Δημοκρατικοί υποψήφιοι είχαν καταλήξει ουσιαστικά ισοδύναμοι, με την Χίλαρι Κλίντον να περνά μπροστά στο νήμα.

Στο αρκετά πιο συνωστισμένο (ακόμη) στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, ο Ντόναλντ Τραμπ βγήκε πρώτος με 35%.

Το ποσοστό μπορεί να μην είναι εξίσου εντυπωσιακό με εκείνο του Σάντερς, όμως η διαφορά από τους επόμενους του δίνει τον αέρα του «μεγάλου νικητή» στο Νιου Χάμσαϊρ: Το ποσοστό του δεύτερου ήταν 16% (λιγότερο από το μισό), και μάλιστα ο δεύτερος δεν ήταν καν ο νικητής της Αϊόβα αλλά ο -περιορισμένων πιθανοτήτων- Τζον Κάσιτς.

Αντιθέτως, ο Τεντ Κρουζ έπιασε την τρίτη θέση με 12%. Τέταρτος είναι ο Τζεμπ Μπους με 11,1% και μόλις πέμπτος ο Μάρκο Ρούμπιο -θεωρητικά, ο κοντινότερος υποψήφιος στο «παραδοσιακό» Ρεπουμπλικανικό κόμμα- με 10,6%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024