Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αίγυπτος αρνείται ότι η αστυνομία σχετίζεται με τον θάνατο του ιταλού φοιτητή

Η Αίγυπτος αρνείται ότι η αστυνομία σχετίζεται με τον θάνατο του ιταλού φοιτητή

Η Αίγυπτος αρνήθηκε ότι οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας έχουν κάποια σχέση με τη βάρβαρη δολοφονία του ιταλού φοιτητή, το πτώμα του οποίου βρέθηκε στα περίχωρα του Καΐρου και έφερε σημάδια βασανισμού. Απονομή δικαιοσύνης ζητά η Ιταλία.

Η Αίγυπτος αρνήθηκε ότι οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας έχουν κάποια σχέση με τη βάρβαρη δολοφονία του ιταλού φοιτητή, το πτώμα του οποίου βρέθηκε στα περίχωρα του Καΐρου και έφερε σημάδια βασανισμού.

Σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου Μάγκντι Αμπντέλ-Γκαφάρ αρνήθηκε ότι ο φοιτητής συνελήφθη και είπε ότι η αστυνομία είναι πολύ «ενοχλημένη» και «απογοητευμένη» από τις κατηγορίες ότι τον σκότωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Είπε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου είναι «γνωστές για την ακεραιότητα και τη διαφάνειά τους» και πρόσθεσε ότι ο θάνατος του φοιτητή αποτελεί «σίγουρα εγκληματική ενέργεια».

Σημείωσε ότι οι κατηγορίες βασίζονται σε υποθέσεις και σημείωσε: «Καταλήγουν σε συμπεράσματα χωρίς αποδείξεις. Αυτό μας έχει ενοχλήσει και μας έχει στεναχωρήσει πολύ, το να λέγονται τέτοια πράγματα για τον μηχανισμό ασφαλείας της Αιγύπτου».

Ο φοιτητής Τζούλιο Ρετζένι είχε έρθει τον Σεπτέμβριο στην Αίγυπτο για να πραγματοποιήσει έρευνα για τα εργασιακά δικαιώματα.

Αγνοείτο από τις 25 Ιανουαρίου, ημέρα συμπλήρωσης πέντε ετών από την εξέγερση του 2011, ημέρα κατά την οποία ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν στους δρόμους.

Η σορός του βρέθηκε εννέα μέρες αργότερα. Έφερε σημάδια βασανισμού, όπως σημάδια από τσιγάρο στο σώμα του και σημάδια ξυλοδαρμού. Μάλιστα, η La Repubblica συνέκρινε τα τραύματα στο σώμα του φοιτητή με αυτά που θα είχαν προκαλέσει οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου σε κάποιον κατάσκοπο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου είπε ότι διενεργείται έρευνα για το συμβάν.

Σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας είπε στην εφημερίδα La Repubblica: «Θέλουμε τους πραγματικούς δράστες να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν σύμφωνα με τον νόμο».

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ισχυρίζονται ότι αστυνομικοί στην Αίγυπτο κρατούν συχνά Αιγύπτιους με ελάχιστα στοιχεία και ότι τους ξυλοκοπούν ή τους εκβιάζουν. Από το 2013, σημειώνουν οι οργανώσεις, πολλοί είναι αυτοί που έχουν εξαφανιστεί.

Το Κάιρο αρνείται τις κατηγορίες για αστυνομική βία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024