Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο επιζώντες ανασύρθηκαν, 48 ώρες μετά, από το σωρό ερειπίων στην Ταϊβάν

Δύο επιζώντες ανασύρθηκαν, 48 ώρες μετά, από το σωρό ερειπίων στην Ταϊβάν

Δύο άτομα, μία γυναίκα και ένας άνδρας, ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια του πολυώροφου κτιρίου στη Ταϊνάν της Ταϊβάν, 48 ώρες μετά τον ισχυρότατο σεισμό που προκάλεσε την κατάρρευση. Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 35, με πάνω από 100 άτομα να θεωρείται ότι αγνοούνται ακόμα.

Δύο άτομα, μία γυναίκα και ένας άνδρας, ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια του πολυώροφου κτιρίου στη Ταϊνάν της Ταϊβάν, 48 ώρες μετά τον ισχυρότατο σεισμό που προκάλεσε την κατάρρευση.

Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 35, με πάνω από 100 άτομα να αγνοούνται ακόμα.

Ο σεισμός έπληξε τη χώρα στις 04.00 τοπικής ώρας το Σάββατο (Παρασκευή, 22.00 ώρα Ελλάδας) στην αρχή του εορτασμού του νέου σεληνιακού έτους. Σχεδόν όλοι οι νεκροί βρίσκονταν στο 17όροφο κτίριο που κατέρρευσε, ενώ 117 έχουν καταγραφεί ως αγνοούμενοι.

Ο Γουάνγκ Τινγκ-γιού, πολιτικός αντιπρόσωπος της περιοχής, είπε σε δημοσιογράφους πως η γυναίκα που ανασύρθηκε ζωντανή, η Τσάο Γουέι-λινγκ, βρέθηκε κάτω από το πτώμα του άντρα της. Ο γιός τους, 2 ετών, βρέθηκε νεκρός δίπλα τους.

Άλλος ένας, ο Λι Τσούνγκ-τιαν, βρέθηκε έχοντας τις αισθήσεις του και μιλούσε στα συνεργεία διάσωσης, είπε ο αντιπρόσωπος. Ο άντρας ανασύρθηκε επίσης ζωντανός στη συνέχεια, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια του κτιρίου καθώς μέλη οικογενειών στέκονται σοκαρισμένοι περιμένοντας κάποια είδηση για τους δικούς τους. Ο Λιν Τόνγκ-μενγκ είπε ότι περίμενε μήπως μάθει κάτι για τους ανηψιούς του, 11 και 12 χρονών, που βρίσκονται ανάμεσα στους αγνοούμενους. «Πηγαινοερχόμουν όλη μέρα χθες και σήμερα είμαι πάλι εδώ» είπε.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν είπε σε δήλωσή της ότι 33 από τους 35 νεκρούς προέρχονταν από το ίδιο το κτίριο.

Ο πρόεδρος της χώρας Μα Γινγκ-Τζέου καθώς και ο νικητής των προεδρικών εκλογών Τσάι Ίνγκ-γουέν, επισκέπτονται την περιοχή τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, και επανέλαβε την προσφορά του Πεκίνου για βοήθεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024