Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Έτοιμοι να δεχτούμε τους Σύρους που εγκαταλείπουν το Χαλέπι

Ερντογάν: Έτοιμοι να δεχτούμε τους Σύρους που εγκαταλείπουν το Χαλέπι

Έτοιμη δηλώνει η Τουρκία να υποδεχτεί «εάν αυτό είναι απαραίτητο» τις δεκάδες χιλιάδες των Σύρων από το Χαλέπι που συνωστίζονται στα σύνορά της, διαβεβαίωσε ο Ερντογάν: «Αν οι άμαχοι που διαφεύγουν βρίσκονται στις πόρτες μας και δεν έχουν άλλη επιλογή, αν είναι απαραίτητο, οφείλουμε να αφήσουμε τους αδελφούς μας να εισέλθουν και θα το πράξουμε».

Έτοιμη δηλώνει η Τουρκία να υποδεχτεί «εάν αυτό είναι απαραίτητο» τις δεκάδες χιλιάδες των Σύρων από το Χαλέπι που συνωστίζονται στα σύνορά της, διαβεβαίωσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το καθεστώς (της Δαμασκού) έχει πλέον αποκλείσει ένα τμήμα του Χαλεπιού (…) αν (οι άμαχοι που διαφεύγουν) βρίσκονται στις πόρτες μας και δεν έχουν άλλη επιλογή, αν είναι απαραίτητο, οφείλουμε να αφήσουμε τους αδελφούς μας να εισέλθουν και θα το πράξουμε» δήλωσε ο Ερντογάν, επιστρέφοντας από την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική και τη Σενεγάλη.

Από τη Δευτέρα, πολλές δεκάδες χιλιάδες άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι λόγω των σφοδρών μαχών.

Περίπου 30.000 και 35.000 άνθρωποι έχουν φθάσει τις τελευταίες 48 ώρες στα περίχωρα της πόλης Αζάζ, σε απόσταση 5 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα, δήλωσε ο κυβερνήτης της μεθοριακής τουρκικής επαρχίας Σουλεϊμάν Ταπσίζ.

Ο Ταπσίζ μίλησε για το ενδεχόμενο το κύμα αυτό να φθάσει τους 70.000 ανθρώπους.

Η Τουρκία δεν έχει μέχρι τώρα επιτρέψει την είσοδο των Σύρων οι οποίοι διαφεύγουν και είναι αναγκασμένοι να ζουν σε καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί βιαστικά γύρω από την τοποθεσία Μπαμ αλ-Σαλάμα. Ζουν εκεί μέσα στο κρύο και σε κακές συνθήκες, με βοήθεια που τους χορηγείται κυρίως από την τουρκική ισλαμική μη κυβερνητική οργάνωση IHH.

Κατά τη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο Ερντογάν κατήγγειλε για άλλη μια φορά την επέμβαση της Μόσχας στη Συρία.

«Οφείλουμε να ρωτήσουμε τους Ρώσους: τι κάνετε στη Συρία; Στην πραγματικότητα, είστε εισβολείς» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος. «Συνεργάζεστε με κάποιον (τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ), ο οποίος έχει σκοτώσει 400.000 ανθρώπους και συνεχίζει να σκοτώνει αμάχους» υπογράμμισε.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, και η Ρωσία διέρχονται μια σοβαρή διπλωματική κρίση αφότου η τουρκική αεροπορία κατέρριψε τον Νοέμβριο ένα ρωσικό βομβαρδιστικό για το οποίο υποστήριξε ότι είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της στα σύνορα με τη Συρία.

Η Μόσχα κατηγόρησε αυτή την εβδομάδα την Άγκυρα ότι ετοιμάζει μια «στρατιωτική επέμβαση» στη Συρία.

Ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει τις κατηγορίες αυτές αστείες. «Τη στιγμή που σας μιλάω, εμείς, οι δυνάμεις ασφαλείας μας, είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο. Δεν φοβόμαστε» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024