Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντιμπέιτ Ρεπουμπλικάνων: Ο Τραμπ ήταν εκεί, αλλά όλοι χτυπούσαν τον Ρούμπιο

Ντιμπέιτ Ρεπουμπλικάνων: Ο Τραμπ ήταν εκεί, αλλά όλοι χτυπούσαν τον Ρούμπιο

Ιδιαίτερα τεταμένη ήταν η τηλεμαχία μεταξύ των επτά υποψηφίων των Ρεπουμπλικάνων εν όψει των προκριματικών εκλογών στην πολιτεία του Νιού Χαμσάιρ. Παρών και ο Τραμπ, που είχε σνομπάρει προηγούμενο ντιμπέιτ, αλλά τα πυρά όλων στράφηκαν κατά του Μάρκο Ρούμπιο...

Ιδιαίτερα τεταμένη ήταν η τηλεμαχία μεταξύ των επτά υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων εν όψει των προκριματικών εκλογών στην πολιτεία του Νιού Χαμσάιρ.

Ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο αποτέλεσε τον βασικό στόχο των πυρών των άλλων υποψηφίων που μετείχαν στο ντιμπέιτ, οι οποίοι θέλουν να αναχαιτίσουν την ανοδική του πορεία, μετά τη μεγαλύτερη από το αναμενόμενο επιτυχία του στις προκριματικές την περασμένη Δευτέρα στην Αϊόβα, την πρώτη πολιτεία που ψήφισε.

«Απλώς δεν έχει πείρα» δήλωσε ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι.

Ως γερουσιαστής «δεν είχατε συμμετοχή σε καμία σημαντική απόφαση στην οποία να χρειάζεται να φανεί η υπευθυνότητά σας» επέμεινε απευθυνόμενος στον Ρούμπιο.

«Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ένας χαρισματικός πολιτικός, αλλά ήδη δοκιμάσαμε (έναν νεαρό γερουσιαστή) με τον Μπαράκ Ομπάμα» δήλωσε παράλληλα ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, προτάσσοντας και αυτός την πείρα που έχει ο ίδιος.

«Όταν θα γίνω πρόεδρος των ΗΠΑ θα περιβάλλουμε ξανά με αγάπη όλα αυτά τα πράγματα που έκαναν την Αμερική την πιο σπουδαία χώρα του κόσμου» αντέτεινε ο Μάρκο Ρούμπιο, επικεντρώνοντας από την πλευρά του τα πυρά του στον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ντόναλντ Τράμπ παρουσίασε τον εαυτό του ως τον υποψήφιο με «την καλύτερη ιδιοσυγκρασία» για να γίνει πρόεδρος.

Η τηλεμαχία είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς η μικρή πολιτεία του Νιού Χαμσάιρ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, είναι η δεύτερη που ψηφίζει στο μαραθώνιο για την ανάδειξη των υποψηφίων των δύο κομμάτων που θα αναμετρηθούν στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο Ρούμπιο ήρθε τρίτος στις προκριματικές της Αϊόβα, αιφνιδιάζοντας ευχάριστα, κυρίως το κατεστημένο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το οποίο ήλπιζε να αναδείξει έναν «πρωταθλητή» άλλον από τον υπερσυντηρητικό γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ, που ήρθε πρώτος και τον Ντόναλντ Τραμπ, που περιορίστηκε στη δεύτερη θέση.

Η στάση του τελευταίου, ο οποίος είχε μποϊκοτάρει το προηγούμενο ντιμπέιτ που είχε γίνει στην Αϊόβα, ήταν ήπια το βράδυ του Σαββάτου.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν πρωτιά στον Τραμπ με 35% και δεύτερη θέση στον Ρούμπιο με 14%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024