Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φράχτη στα σύνορα Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ με την Ελλάδα ζητά ο Όρμπαν

Φράχτη στα σύνορα Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ με την Ελλάδα ζητά ο Όρμπαν

Την ανέγερση φράχτη στα σύνορα της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας με την Ελλάδα, προκειμένου να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, πρότεινε ο Βίκτορ Όρμπαν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σλοβενία. «Αν δεν μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα [της ΕΕ], θα καταστρέψουμε εμείς οι ίδιοι την Σένγκεν» δηλώνει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Την ανέγερση φράχτη στα σύνορα της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας με την Ελλάδα, προκειμένου να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, πρότεινε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σλοβενία.

«Αν δεν μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα [της Ευρωπαϊκής Ένωσης], ανεξαρτήτως του πόσο δαπανηρό ή απαιτητικό είναι αυτό, θα καταστρέψουμε εμείς οι ίδιοι το καθεστώς της ζώνης Σένγκεν» δήλωσε ο Όρμπαν αναφερόμενος στη ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη.

Από πλευράς του, ο Σλοβένος πρωθυπουργός Μίρο Τσέραρ υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται κοινή λύση για το προσφυγικό εντός εβδομάδων για να αποφύγει αντιπαραθέσεις μεταξύ κρατών.

«Δεν έχουμε καιρό έως την άνοιξη για να βρούμε λύση. Χρειαζόμαστε λύση εντός εβδομάδων. Εάν όχι θα υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ κρατών» δήλωσε ο Τσέραρ, προσθέτοντας ότι «η κατάσταση είναι εξ ολοκλήρου εκτός ελέγχου και δεν έχει τίποτα να κάνει με τον ανθρωπισμό, την ενσωμάτωση και τη βοήθεια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024