Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η χιονοθύελλα έφτασε, οι ΗΠΑ οχυρώνονται

Η χιονοθύελλα έφτασε, οι ΗΠΑ οχυρώνονται

Άρχισαν να πέφτουν στην Ουάσινγκτον οι πρώτες νιφάδες του «Snowzilla», της χιονοθύελλας-μαμούθ που θα πλήξει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Το χιόνι αναμένεται να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ οι προειδοποιήσεις αφορούν περισσότερους από 50 εκατομμύρια ανθρώπους. Τη ζωή τους έχουν χάσει από την κακοκαιρία τέσσερις άνθρωποι. Δεν θα λειτουργήσουν τα μέσα μεταφοράς στην Ουάσινγκτον το Σαββατοκύριακο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές περιοχές. Ματαιώσεις δεκάδων πτήσεων.

Άρχισαν να πέφτουν στην Ουάσινγκτον οι πρώτες νιφάδες του «Snowzilla», της χιονοθύελλας-μαμούθ που θα πλήξει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Το χιόνι αναμένεται να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ οι προειδοποιήσεις αφορούν περισσότερους από 50 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η καταιγίδα «ενδέχεται να παραλύσει» τα πάντα στο πέρασμά της, ενώ το χιόνι θα ξεπεράσει τα 61 εκατοστά στις περιοχές της Βαλτιμόρης και της Ουάσιγκτον.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να σημειωθούν διακοπές ρεύματος και να δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις.{{{ map }}}

Οι πρώτες νιφάδες της χιονοθύελλας στην οποία η αμερικανική εφημερίδα Washington Post έδωσε το προσωνύμιο «Snowzilla» άρχισαν να πέφτουν στην Ουάσινγκτον στις 21:00 ώρα Ελλάδας το βράδυ της Παρασκευής (14.00 το μεσημερι στην Ουάσινγκτον).

Εκατομμύρια κάτοικοι που αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με την κακοκαιρία σπεύδουν να προετοιμαστούν για την χιονοθύελλα, σχηματίζουν ουρές στα σούπερ μάρκετ κι αγοράζουν μαζικά εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα και άλλες προμήθειες.

Δύο οδηγοί έχουν σκοτωθεί στη βόρεια Καρολίνα, εξαιτίας του καιρού, ενώ σκοτώθηκαν επίσης ένας οδηγός στο Τενεσί και ακόμα ένα άτομο στο Μέριλαντ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κυρηχθεί το Μέριλαντ, η Βόρεια Καρολίνα, η Τζόρτζια, η Πενσιλβάνια, η Βιρτζίνια και η περιοχή της Κολούμπια.

Οι μεγαλύτερες χιονοπτώσεις αναμένονται να σημειωθούν δυτικά της Ουάσινγκτον, ωστόσο προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί και για περιοχές από το Αρκάνσας έως το Τενεσί και τον Κεντάκι, φτάνοντας ενδεχομένως ακόμα και μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για την Νέα Υόρκη, όπως επίσης για τμήματα των περιχώρων του Λονγκ Άιλαντ και του Νιου Τζέρσεϊ από νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Τα μέσα μεταφοράς της Ουάσινγκτον δεν θα λειτουργήσουν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ την Παρασκευή τα σχολεία στην περιοχή είναι κλειστά.

Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν επίσης πτήσεις για σήμερα και αύριο. Μόνο σήμερα, περισσότερες από 2.377 πτήσεις ακυρώθηκαν, οι περισσότερες στα αεροδρόμια της Βόρειας Καρολίνας και της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com. Επιπλέον το αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας γνωστοποίησε ότι θα ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις για αύριο.

Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον Μίριελ Μπάουζερ και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο απηύθυναν έκκληση στους οδηγούς να μην κυκλοφορούν στους δρόμους λόγω των επικίνδυνων συνθηκών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024