Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στρατιώτες βγάζει η Αυστρία στα σύνορα με τη Σλοβενία για το προσφυγικό

Στρατιώτες βγάζει η Αυστρία στα σύνορα με τη Σλοβενία για το προσφυγικό

Στο πλαίσιο των κινήσεων για περιορισμό των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, η Αυστρία πρόκειται να αναπτύξει από την Τετάρτη 500 στρατιώτες στην κυριότερη μεθοριακή διάβασή της με τη Σλοβενία, ώστε να ελέγχονται συστηματικά οι πρόσφυγες. Στην ίδια περιοχή ολοκληρώνεται η κατασκευή φράχτη μήκους 3,7 χιλιομέτρων. Παράλληλα, εντός των επόμενων ημερών η αυστριακή κυβέρνηση αναμένεται να μην επιτρέπει πλέον την είσοδο στο έδαφός της προσφύγων που επιδιώκουν να φθάσουν σε χώρες της Σκανδιναβίας.

Στο πλαίσιο των κινήσεων για περιορισμό των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, η Αυστρία πρόκειται να αναπτύξει από την Τετάρτη 500 στρατιώτες στην κυριότερη μεθοριακή διάβασή της με τη Σλοβενία, ώστε να ελέγχονται συστηματικά οι πρόσφυγες.

«Μέχρι τώρα μπορούσαμε να κάνουμε μόνο δειγματοληπτικούς ελέγχους, όμως στο εξής θα είμαστε σε θέση να ελέγχουμε όλους τους μετανάστες» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της Στυρίας Φριτς Γκρούντινγκ.

Οι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στη μεθοριακή διάβαση του Σπίλφελντ.

Παράλληλα, εντός των επόμενων ημερών η αυστριακή κυβέρνηση αναμένεται να μην επιτρέπει πλέον την είσοδο στο έδαφός της προσφύγων που επιδιώκουν να φθάσουν σε χώρες της Σκανδιναβίας, όπως το κάνει ήδη η Γερμανία

Το Σπίλφελντ θα καταστεί η μοναδική μεθοριακή διάβαση μεταξύ Σλοβενίας και Αυστρίας και οι στρατιώτες θα μπορούν να ελέγχουν έως και 6.000 πρόσφυγες ημερησίως.

Οι αυστριακές αρχές ολοκληρώνουν επίσης στην ίδια περιοχή την κατασκευή ενός φράχτη μήκους 3,7 χιλιομέτρων, ο οποίος θα εμποδίζει τους μετανάστες να περνούν παράνομα τα σύνορα.

Το 2015 ο αριθμός των ανθρώπων που ζήτησαν άσυλο στην Αυστρία τριπλασιάστηκε, φτάνοντας τις 90.000. Ήδη έχουν εξεταστεί περίπου 36.000 αιτήσεις και, σε πρώτη φάση, δόθηκε θετική απάντηση σε 14.000 άτομα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024