Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές στις 24 Απριλίου αποφάσισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ

Εκλογές στις 24 Απριλίου αποφάσισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, θα προχωρήσει τελικά στη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών βάσει χρονοδιαγράμματος στις 24 Απριλίου, παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης και το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει αυτή στις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, θα προχωρήσει τελικά στη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών βάσει χρονοδιαγράμματος στις 24 Απριλίου, παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης και τις προειδοποιήσεις της ότι σε περίπτωση που οι εκλογές πραγματοποιηθούν τότε, η ίδια δεν θα συμμετάσχει σε αυτές.

Ο Ν.Γκρούεφσκι, σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ανέφερε ότι το κόμμα του, το VMRO-DPMNE, αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή εκλογών στις 24 Απριλίου, ώστε η χώρα να εξέλθει από την πολιτική κρίση.

Η Ολομέλεια της Βουλής συγκαλείται για να επικυρώσει την παραίτηση του Ν.Γκρούεφσκι από το πρωθυπουργικό αξίωμα.

Ακολούθως, η Βουλή της χώρας, στην οποία τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού του Νίκολα Γκρούεφσκι διαθέτουν ισχυρή πλειοψηφία, θα προχωρήσει στην ανάδειξη μίας υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι ο γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE, Έμιλ Ντιμτρίεφ, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του Ν.Γκρούεφσκι.

Η κίνηση του Ν.Γκρούεφσκι να δρομολογήσει τις εξελίξεις για να διεξαχθούν οι εκλογές στις 24 Απριλίου, θεωρείται από αναλυτές στα Σκόπια ως «αιφνιδιαστική», καθώς μόλις πριν από δύο ημέρες είχαν αποτύχει οι συνομιλίες των πολιτικών αρχηγών της ΠΓΔΜ για την οριστικοποίηση των εκλογών κατά την παραπάνω ημερομηνία, λόγω των αντιρρήσεων της αντιπολίτευσης.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ, είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση που διεξαχθούν εκλογές στις 24 Απριλίου, το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει σε αυτές, καθώς όπως είχε αναφέρει, δεν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις εκείνες που θα διασφαλίζουν δίκαιες και δημοκρατικές εκλογές, επιρρίπτοντας γι’ αυτό την ευθύνη στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι από τη μεριά του, είχε κατηγορήσει τον Ζόραν Ζάεβ ότι αναζητά δικαιολογίες για να αποφύγει τις εκλογές στις 24 Απριλίου, επειδή γνωρίζει ότι θα ηττηθεί σε αυτές.

Υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών στις 24 Απριλίου έχουν ταχθεί και τα δύο μεγαλύτερα αλβανικά κόμματα στη χώρα: το DUI του Αλί Αχμέτι και το αντιπολιτευόμενο DPA του Μεντούχ Θάτσι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024