Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση» στο 46ο Φόρουμ του Νταβός

Η «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση» στο 46ο Φόρουμ του Νταβός

Περισσότεροι από 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα βρίσκονται την επόμενη εβδομάδα στο Νταβός για να συζητήσουν τις προκλήσεις και τις επιπτώσεις της «τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης», ανακοίνωσε από τη Γενεύη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF). Στο χειμερινό θέρετρο αναμένονται επίσης περίπου 2.500 ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων και διαμορφωτές γνώμης για το 46ο ετήσιο Φόρουμ, το οποίο θα διεξαχθεί από την 20ή ως την 23η Ιανουαρίου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Αποσύρθηκε η πρόσκληση προς τη Βόρειο Κορέα.

Περισσότεροι από 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα βρίσκονται την επόμενη εβδομάδα στο Νταβός για να συζητήσουν τις προκλήσεις και τις επιπτώσεις της «τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης», ανακοίνωσε την Τετάρτη από τη Γενεύη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

Πέραν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στο χιονοδρομικό κέντρο αναμένονται περίπου 2.500 ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων και διαμορφωτές γνώμης για το 46ο ετήσιο Φόρουμ, το οποίο προβλέπεται ότι θα διεξαχθεί από την 20ή ως την 23η Ιανουαρίου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Μεταξύ των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που θα λάβουν μέρος αναμένεται ότι θα βρίσκονται ο Αργεντινός πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, ο Γερμανός πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον Κλάους Σβαμπ, πρόεδρο και ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο όρος «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση αναφέρεται στην συγχώνευση των τεχνολογιών», ειδικά στον ψηφιακό κόσμο, η οποία «έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά συστήματα».

«Ο στόχος της συνάντησής μας φέτος είναι να αποκτήσουμε ένα κοινό σύστημα αντίληψης» γι’ αυτή την «βιομηχανική επανάσταση», είπε ο Σβαμπ.

Ο 77χρονος ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ έχει δηλώσει ότι τον ανησυχούν ιδιαίτερα οι συνέπειες που θα έχει σε ό,τι αφορά την ανεργία αυτή η «βιομηχανική επανάσταση», όπως επίσης και στη λεγόμενη μεσαία τάξη.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανέφερε επίσης σήμερα ότι απέσυρε την πρόσκληση την οποία είχε στείλει στη Βόρειο Κορέα μετά τις πυρηνικές δοκιμές στις οποίες προχώρησε η Πιονγιάνγκ.

Εκπρόσωπος του WEF σημείωσε σε δήλωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεν μπορούσαμε να διατηρήσουμε σε ισχύ την πρόσκληση που είχαμε υποβάλει την περασμένη χρονιά» για το Φόρουμ του 2016, στα τέλη Ιανουαρίου.

Η Βόρειος Κορέα είχε αποδεχθεί την πρόσκληση και είχε γνωστοποιήσει στις αρχές του Ιανουαρίου ότι στο WEF επρόκειτο να λάβει μέρος ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, κάτι που είχε να συμβεί 18 χρόνια.

Αλλά, λιγότερες από 24 ώρες αργότερα, η Βόρειος Κορέα ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε με «επιτυχία» την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου, πυροδοτώντας κύμα σφοδρών επικρίσεων σε διεθνές επίπεδο.

«Έπειτα από αυτή τη δοκιμή […] πληροφορήσαμε τη Βόρειο Κορέα ότι η συμμετοχή της στο Νταβός θα εξαρτηθεί από την επιβολή ή την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Η απόφαση να προσκληθεί η Βόρειος Κορέα είχε ληφθεί λόγω των «θετικών ενδείξεων που έστελνε η χώρα», καθώς το Φόρουμ του Νταβός διαβεβαιώνει ότι θέλει να είναι «ένας αμερόληπτος και ουδέτερος οργανισμός αφοσιωμένος στον διάλογο και τις προσπάθειες συμφιλίωσης».

Σε ό,τι αφορά την αμερικανική παρουσία, το WEF ανέφερε πως η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ θα είναι η μεγαλύτερη που έχει μεταβεί ποτέ στο Νταβός.

Πέραν του Τζο Μπάιντεν, θα συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο Άστον Κάρτερ (Άμυνας), η Σίλβια Μάθιους Μπέργουελ (Υγείας), ο Μάικλ Φρόμαν (Εμπορίου), ο Τζέικομπ Λου (Οικονομικών), η Πένι Πρίτσκερ (Εμπορίου), η Λορέτα Λιντς (Δικαιοσύνης), πολλοί κυβερνήτες, γερουσιαστές και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024