Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι Σλοβένοι απέρριψαν τον γκέι γάμο στην κάλπη, πλήγμα και στην κυβέρνηση

Οι Σλοβένοι απέρριψαν τον γκέι γάμο στην κάλπη, πλήγμα και στην κυβέρνηση

Με μεγάλη διαφορά απέρριψαν, σύμφωνα με το προκαταρκτικά αποτελέσματα, οι Σλοβένοι το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στο δημοψήφισμα, πλήττοντας έτσι -και- την  κεντροαριστερή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο που το είχε υποστηρίξει. Το δημοψήφισμα στήθηκε μετά από πίεση των συντηρητικών κομμάτων και της Καθολικής Εκκλησίας.

Με μεγάλη διαφορά απέρριψαν, σύμφωνα με το προκαταρκτικά αποτελέσματα, οι Σλοβένοι το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στο δημοψήφισμα, πλήττοντας έτσι -και- την κεντροαριστερή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο που το είχε υποστηρίξει. Το δημοψήφισμα στήθηκε μετά από πίεση των συντηρητικών κομμάτων και της Καθολικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, στο νομοσχέδιο που όριζε τον γάμο ως ένωση «δύο ενηλίκων» (χωρίς δηλαδή αναφορά στο φύλο), το 63,5% των σλοβένων ψηφοφόρων που πήγαν στην κάλπη είπαν «όχι» έναντι ενός 36,5% που είπε «ναι».

Το νομοσχέδιο είχε εισαχθεί το Μάρτιο στο Κοινοβούλιο, με την υποστήριξη της κυβέρνησης. Ωστόσο, συντηρητικά κόμματα σε συνασπισμό με την Καθολική Εκκλησία κατάφεραν, συγκεντρώνοντας υπογραφές, να φέρουν το νομοσχέδιο σε δημοψήφισμα, με κατάληξη την καταψήφισή του.

Το στρατόπεδο του «όχι» έκανε εκστρατεία στη βάση των παραδοσιακών αξιών. Ο αρχηγός του κινήματος «Τα παιδιά κινδυνεύουν» -ονομασία ενδεικτική της ρητορικής που χρησιμοποίησε το στρατόπεδο της αντίθεσης στον γκέι γάμο- χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «νίκη για τα παιδιά μας».

Στο στρατόπεδο των πολιτικών κομμάτων, βουλευτές συντηρητικών σχηματισμών που δεν συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνάσπισμο έσπευσαν ήδη μετά το κλείσιμο της κάλπης να χαρακτηρίσουν το αποτέλεσμα «ήττα της κυβέρνησης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024