Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δανία: «Όχι» στο δημοψήφισμα για ενίσχυση της συνεργασίας με την ΕΕ

Δανία: «Όχι» στο δημοψήφισμα για ενίσχυση της συνεργασίας με την ΕΕ

Οι Δανοί απέρριψαν, στο δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη σήμερα, Πέμπτη, την υιοθέτηση μιας σειράς μέτρων ενίσχυσης της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία η κυβέρνηση υποσχόταν ότι θα ενίσχυαν τη φρούρηση των συνόρων, σύμφωνα με τα exit poll που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Το «όχι» εξάλλου σημαίνει ότι η Δανία πρόκειται να αποχωρήσει από τη Europol το 2016.

Οι Δανοί απέρριψαν, στο δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη σήμερα, Πέμπτη, την υιοθέτηση μιας σειράς μέτρων ενίσχυσης της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία η κυβέρνηση υποσχόταν ότι θα ενίσχυαν τη φρούρηση των συνόρων, σύμφωνα με τα exit poll που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Το 53,7% των Δανών απέρριψε την αυξημένη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πεδία της δικαιοσύνης και της αστυνόμευσης, σύμφωνα με το αποτέλεσμα βάσει της ενσωμάτωσης του 80% των ψήφων, που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που μεταδόθηκαν νωρίτερα, βάσει δύο exit polls, η συμμετοχή ανήλθε σε περίπου 70% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Το δημοψήφισμα, το όγδοο στο οποίο συμμετείχαν οι ψηφοφόροι του σκανδιναβικού βασιλείου έπειτα από εκείνο στο οποίο είχαν εγκρίνει την προσχώρηση της Δανίας στην ΕΕ το 1972, αφορούσε την απεμπόληση των ρητρών της συνθήκης του Μάαστριχτ βάσει των οποίων η χώρα εξαιρείτο από το ευρωπαϊκό δίκαιο στα πεδία της δικαιοσύνης και της αστυνόμευσης.

Τα περισσότερα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή είχαν ταχθεί υπέρ της αύξησης της συνεργασίας της Δανίας με τους 27 εταίρους της στην ΕΕ σε αυτά τα πεδία, για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, των διασυνοριακών οικονομικών εγκλημάτων και της τζιχαντιστικής απειλής.

Το «όχι» εξάλλου σημαίνει ότι η Δανία πρόκειται να αποχωρήσει από τη Europol το 2016.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024