Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους πρώτους βομβαρδισμούς στη Συρία προχώρησε ήδη η βρετανική αεροπορία

Στους πρώτους βομβαρδισμούς στη Συρία προχώρησε ήδη η βρετανική αεροπορία

Μαχητικά της βρετανικής RAF έπληξαν θέσεις της τζιχαντιστικής ISIS στη Συρία τα ξημερώματα της Πέμπτης, μερικές ώρες μετά την έγκριση της βρετανικής Βουλής σε επέκταση των επιχειρήσεων και στη συριακή επικράτεια. Τα μαχητικά που εκτέλεσαν τις επιδρομές απογειώθηκαν από το Ακρωτήρι της Κύπρου και έβαλαν στο στόχαστρο πετρελαιοπηγές. Ενισχύονται οι δυνάμεις της Βρετανίας, «καλωσορίζει κάθε πλήγμα στην ISIS» η Ρωσία.

Μαχητικά της βρετανικής RAF έπληξαν θέσεις της τζιχαντιστικής ISIS στη Συρία τα ξημερώματα της Πέμπτης, μερικές ώρες μετά την έγκριση της βρετανικής Βουλής σε επέκταση των επιχειρήσεων και στη συριακή επικράτεια.

Τα μαχητικά που εκτέλεσαν τις επιδρομές απογειώθηκαν από το Ακρωτήρι της Κύπρου. Το Ακρωτήρι είναι η βάση την οποία χρησιμοποιεί η RAF και για τα πλήγματα εναντίον της ISIS στο Ιράκ. Ενισχύονται οι δυνάμεις της Βρετανίας, «καλωσορίζει κάθε πλήγμα στην ISIS» η Ρωσία.

Τη νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη, τα πρώτα ζευγάρια μαχητικών Tornado απογειώθηκαν από το Ακρωτήρι για να πλήξουν θέσεις στη Συρία.

Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, επλήγησαν πετρελαιοπηγές στην περιοχή του Αλ Ομάρ (κοντά στο Ντέιρ αλ Ζορ, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας).

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ανταποκριτής του BBC που βρισκόταν κοντά στη βρετανική βάση, τα μαχητικά μετέφεραν βόμβες Paveway, τις οποίες είχαν ρίξει όταν επέστρεψαν.

Βάσει του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε (Paveway αντί για πυραύλους Brimstone), το βρετανικό δίκτυο συμπεραίνει ότι χτυπήθηκαν αποκλειστικά ακίνητοι στόχοι, πιθανότατα υποδομή, αντί για οχήματα.

Τα πρώτα αεροσκάφη επέστρεψαν μέσα σε μόλις τρεις ώρες, κάτι που επίσης δείχνει ότι τούς είχαν δοθεί συγκεκριμένοι στόχοι πριν την απογείωση -ότι δηλαδή η RAF ήταν έτοιμη να ξεκινήσει τις επιχειρήσεις αμέσως μόλις έδινε το πράσινο φως η βρετανική Βουλή.

Ενισχύεται η RAF – Kαλωσορίζει η Μόσχα «κάθε πλήγμα στην ISIS»

Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλλον ανέφερε πως οι δυνάμεις της βρετανικής αεροπορίας στο Ακρωτήρι θα ενισχυθούν από την Πέμπτη.

Το Λονδίνο έχει ήδη στείλει οκτώ επιπλέον μαχητικά στο Ακρωτήρι, τα οποία βρίσκονταν το πρωί της Πέμπτης καθ’ οδόν σύμφωνα με τον Φάλλον. Πρόκειται για έξι Typhoon και δύο Tornado.

Στην πρώτη αντίδραση από τη ρωσική πλευρά, το Κρεμλίνο ανέφερε πως «συνεχίζουμε να καλωσορίζουμε κάθε δράση που στοχεύει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας κατά τη μάχη εναντίον της ISIS».

«Φυσικά, πιστεύουμε ότι η αποτελεσματικότητα θα βελτιωνόταν σημαντικά αν τέτοιες κινήσεις γίνονταν συντονισμένα, εντός ενός ενιαίου συνασπισμού» ανέφερε η ρωσική προεδρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024