Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στις 12 Ιανουαρίου η τελευταία ομιλία Ομπάμα για την Κατάσταση της Ένωσης

Στις 12 Ιανουαρίου η τελευταία ομιλία Ομπάμα για την Κατάσταση της Ένωσης

Στις 12 Ιανουαρίου 2016 θα εκφωνήσει ο Μπαράκ Ομπάμα την τελευταία προεδρική ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα. Η ομιλία του Ομπάμα θα γίνει σε ένα Κογκρέσο όπου η κυριαρχία των Ρεπουμπλικάνων είναι ολοκληρωτική, τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία.

Στις 12 Ιανουαρίου 2016 θα εκφωνήσει ο Μπαράκ Ομπάμα την τελευταία προεδρική ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα.

Η ομιλία, 10 μήνες πριν οι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ κληθούν στις κάλπες για να αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας, θα δώσει στον Ομπάμα την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προτεραιότητές του, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, κατά την τελευταία του χρονιά στον Λευκό Οίκο.

Τη σχετική πρόσκληση έστειλε στον πρόεδρο ο ρεπουμπλικάνος επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν.

Η ομιλία του Ομπάμα για την Κατάσταση της Ένωσης θα γίνει σε ένα Κογκρέσο όπου η κυριαρχία των Ρεπουμπλικάνων είναι ολοκληρωτική, τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία.

Ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο είχαν καταλήξει τον Οκτώβριο σε έναν συμβιβασμό για τα δημοσιονομικά και συνεχίζουν τις προσπάθειες να φθάσουν σε μια συνεννόηση για ορισμένα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα και για το ζήτημα των υποδομών.

Όμως συνεχίζουν να υπάρχουν τεράστια χάσματα, ειδικά σε θέματα όπως είναι η μετανάστευση, το Γουαντάναμο και η συμφωνία με το Ιράν.

Παραδοσιακά η ομιλία αποτελεί τον οδικό χάρτη των προτεραιοτήτων που θέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη χρονιά που μόλις έχει ξεκινήσει και η οποία παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα της μάχης καταρχήν για το χρίσμα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους και στη συνέχεια για την είσοδο στον Λευκό Οίκο.

Οι προεδρικές εκλογές θα γίνουν τον Νοέμβριο του 2016 και ο Ομπάμα θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2017.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024