Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κόβει» το Ισραήλ κάθε διπλωματική επαφή με την ΕΕ για το Παλαιστινιακό

«Κόβει» το Ισραήλ κάθε διπλωματική επαφή με την ΕΕ για το Παλαιστινιακό

Αναστέλλει το Ισραήλ τις διπλωματικές επαφές με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους εκπροσώπους της σε όλα τα σώματα και επιτροπές που ενέχονται στις προσπάθειες για λύση του Μεσανατολικού ως αντίποινα για την κοινοτική απαίτηση να φέρουν ειδική σήμανση τα προϊόντα εξαγωγής από τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη.

Αναστέλλει το Ισραήλ τις διπλωματικές επαφές με τα σώματα και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενέχονται στις προσπάθειες για λύση του Μεσανατολικού ως αντίποινα για την κοινοτική απαίτηση να φέρουν ειδική σήμανση τα προϊόντα που εξάγονται από τους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, που διατελεί επίσης υπουργός Εξωτερικών, έδωσε εντολή στο υπουργείο να προχωρήσει σε «επαναξιολόγηση της εμπλοκής των σωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε οποιαδήποτε διαδικασία συνδέεται με τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ.

«Έως ότου ολοκληρωθεί η επαναξιολόγηση, ο πρωθυπουργός διέταξε την αναστολή των διπλωματικών επαφών με την ΕΕ και τους εκπροσώπους της επί αυτού του θέματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Κομισιόν ενέκρινε προ ημερών την οδηγία για ειδική σήμανση σε προϊόντα που παράγονται από εβραϊκούς οικισμούς στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη..

Οι Βρυξέλλες επιμένουν πως η απόφαση είναι «τεχνική, όχι πολιτική», όμως το Ισραήλ την χαρακτήρισε «συγκεκαλυμμένο αντισημιτισμό» καταδικάζοντάς την ως «ανταμοιβή της παλαιστινιακής βίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024