Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποια ανταλλάγματα θα λάβει η Τουρκία για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών

Ποια ανταλλάγματα θα λάβει η Τουρκία για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών

Ρευστότητα και επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών θα λάβει ως αντάλλαγμα η Τουρκία για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, σύμφωνα με το προσχέδιο απόφασης της Συνόδου Κορυφής που ξεκινά στις 5 το απόγευμα στις Βρυξέλλες. Η Τουρκία θα βοηθήσει την ΕΕ να χειριστεί τη ροή των προσφύγων, ζήτημα που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της συνθήκης Σένγκεν, παίρνοντας ως αντάλλαγμα ρευστότητα 3 δισ. ευρώ και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην ΕΕ.

Ρευστότητα και επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών θα λάβει ως αντάλλαγμα η Τουρκία για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, σύμφωνα με το προσχέδιο απόφασης της Συνόδου Κορυφής που ξεκινά στις 5 το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το προσχέδιο που δίνει στη δημοσιότητα το Reuters, η Τουρκία θα βοηθήσει την ΕΕ να χειριστεί τη ροή των προσφύγων με οικονομικό αντάλλαγμα 3 δισεκατομμυρίων ευρώ και με πολιτικό αντάλλαγμα την επανεκκίνηση των συνομιλιών για την ένταξή της στην ΕΕ.

«Και οι δύο πλευρές, όπως συμφωνήθηκε και με άμεση εφαρμογή, θα επιταχύνουν την ενεργή συνεργασία τους για τους μετανάστες, οι οποίοι δεν βρίσκονται σε καθεστώς διεθνούς προστασίας, αποτρέποντας τα ταξίδια τους προς Τουρκία και ΕΕ, ενώ θα διασφαλιστεί η εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής και επιστροφής των μεταναστών αυτών στις χώρες καταγωγής τους από τουρκικό έδαφος» αναφέρεται στο προσχέδιο.

Σε αντάλλαγμα, η Τουρκία θα λάβει 3 δισεκατομμύρια ευρώ ως αρχική βοήθεια προκειμένου να διαχειριστεί το θέμα των προσφύγων στο έδαφός της. Το ποσό αυτό μπορεί να αναπροσαρμοστεί αργότερα ανάλογα με τις εξελίξεις.

Η ΕΕ θα ανοίξει, επίσης, το Δεκέμβριο το επόμενο κεφάλαιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, οι οποίες εκκρεμούν από το 2005, και θα προετοιμάσει περαιτέρω κεφάλαια για συζήτηση κατά τους τρεις πρώτους μήνες του επόμενου έτους, αναφέρεται στο προσχέδιο της απόφασης.

Η ΕΕ έχει, επίσης, ως στόχο να άρει την ανάγκη χορήγησης βίζας σε Τούρκους που ταξιδεύουν στην ΕΕ τον Οκτώβριο του 2016, εάν η Άγκυρα πληροί ορισμένα κριτήρια που θα καθοριστούν με βάση έναν οδικό χάρτη, όπως αναφέρεται στο προσχέδιο το οποίο μπορεί ακόμη να αλλάξει μετά τις συνομιλίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024