Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τη σορό του ρώσου πιλότου θα παραδώσει η Τουρκία στη Ρωσία

Τη σορό του ρώσου πιλότου θα παραδώσει η Τουρκία στη Ρωσία

Η σορός του πιλότου του ρωσικού βομβαρδιστικού που καταρρίφθηκε την Τρίτη από την τουρκική πολεμική αεροπορία μεταφέρθηκε στην Τουρκία και θα παραδοθεί στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. Ρώσος διπλωμάτης θα μεταβεί εντός της ημέρας μαζί με εκπρόσωπο του τουρκικού στρατού στην τουρκική περιοχή Χατάι, στα συριακά σύνορα, όπου θα παραδοθεί η σορός.

Η σορός του πιλότου του ρωσικού βομβαρδιστικού που καταρρίφθηκε την Τρίτη από την τουρκική πολεμική αεροπορία μεταφέρθηκε στην Τουρκία και θα παραδοθεί στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Η σορός του πιλότου, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου, μας παραδόθηκε τη χθεσινή νύχτα» δήλωσε ο Νταβούτογλου σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

Ρώσος διπλωμάτης θα μεταβεί εντός της ημέρας μαζί με εκπρόσωπο του τουρκικού στρατού στην τουρκική περιοχή Χατάι, στα συριακά σύνορα, όπου θα παραδοθεί η σορός, πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Η σορός θα τύχει της φροντίδας που απαιτεί η χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία, δήλωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών χωρών μελών της ΕΕ για τη μετανάστευση.

Ο Νταβούτογλου πρόσθεσε ότι με διαφορετικούς συνασπισμούς να επιχειρούν στη Συρία και με διαφορετικούς στόχους, παρόμοια περιστατικά με αυτό της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους μπορεί να συμβούν, αν δεν υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών και συντονισμός.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Άγκυρα, Ιγκόρ Μιτιάκοφ, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti: «Σήμερα … η σορός του Ήρωα της Ρωσίας Όλεγκ Πεσκόφ θα παραδοθεί στην Άγκυρα. Ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας θα τη συνοδεύσει κατά τη διάρκεια της πτήσης, και ο πρεσβευτής και το προσωπικό της πρεσβείας στην Άγκυρα θα υποδεχτούν τη σορό στο αεροδρόμιο της Άγκυρας. Η ημερομηνία και η ώρα παράδοσης της σορού του χειριστή στη Ρωσία μένει να διευκρινιστεί».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Sputnik

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024