Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι άλλα κομμάτια μωρών» φέρεται να είπε ο δράστης του Κολοράντο

«Όχι άλλα κομμάτια μωρών» φέρεται να είπε ο δράστης του Κολοράντο

Φως στα κίνητρα του δράστη που άνοιξε πυρ μέσα σε κλινική αμβλώσεων στο Κολοράντο Σπρινγκς δίνει μια φράση που φέρεται πως είπε την ώρα που παραδινόταν στους αστυνομικούς. «Όχι άλλα κομμάτια μωρών» είπε ο 57χρονος κατηγορούμενος, φράση που παραπέμπει στο γεγονός ότι στην κλινική αυτή γίνονται αμβλώσεις, αλλά και στο γεγονός ότι η κλινική παραδίδει σε ερευνητές ιστούς βρεφών μετά τις επεμβάσεις.

Φως στα κίνητρα του δράστη που άνοιξε πυρ μέσα σε κλινική αμβλώσεων στο Κολοράντο Σπρινγκς δίνει μια φράση που φέρεται πως είπε την ώρα που παραδινόταν στους αστυνομικούς.

«Όχι άλλα κομμάτια μωρών» είπε ο 57χρονος κατηγορούμενος, όπως μετέδωσαν το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News και άλλα ΜΜΕ.

Η φράση του δράστη του νέου μακελειού στις ΗΠΑ προφανώς παραπέμπει στο γεγονός ότι στην κλινική αυτή γίνονται αμβλώσεις αλλά και στο γεγονός ότι η κλινική παραδίδει σε ερευνητές ιστούς βρεφών μετά τις επεμβάσεις.

Τα λόγια του δράστη ίσως να αποτελούν μια εξήγηση για τα κίνητρα του, αν και το NBC News ανέφερε ότι οι πηγές του τονίζουν ότι δεν είναι ακόμη βέβαιο ποια ήταν αυτά.

Ένας αστυνομικός και δύο πολίτες σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ο άνδρας, που σύμφωνα με τις αρχές ονομάζεται Ρόμπερτ Λιούις Ντίαρ, άνοιξε πυρ μέσα στην κλινική. Ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή αύριο Δευτέρα.

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν ο Ντίαρ, που παραδόθηκε στους αστυνομικούς πέντε ώρες μετά την εισβολή του στην κλινική, έχει συνήγορο.

Η επίθεση είναι η πρώτη που προκάλεσε θανάτους σε κλινική όπου γίνονται αμβλώσεις στις ΗΠΑ έπειτα από έξι χρόνια. Η κλινική έχει γίνει επανειλημμένα στόχος διαδηλώσεων από ακτιβιστές κατά των αμβλώσεων.

Η κλινική Planned Parenthood έγινε στόχος σφοδρών επικρίσεων νωρίτερα φέτος, όταν ακτιβιστές μιας οργάνωσης που τάσσεται κατά των αμβλώσεων μαγνητοσκόπησαν μυστικά συνομιλία εργαζομένων σε αυτή, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητούσαν το πώς μπορούν να συλλέγονται ιστοί από τα έμβρυα μετά από επεμβάσεις άμβλωσης. Το βίντεο πυροδότησε κύμα διαμαρτυριών.

Ο οργανισμός Planned Parenthood διέψευσε κατηγορηματικά ότι η δραστηριότητά του είναι παράνομη ή ανήθικη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024