Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονήθηκε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ

Δολοφονήθηκε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ, Ταχίρ Ελτσί, σκοτώθηκε από πυρά άγνωστων την ώρα που έκανε δηλωση σε δημοσιογράφους. Αναζητούνται οι δράστες, φόβος για νέα ένταση στο Κουρδικό. Βίντεο με τους πυροβολισμούς στους δρόμους - προσοχή, σκληρές σκηνές.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ, Ταχίρ Ελτσί, σκοτώθηκε από πυρά άγνωστων την ώρα που έκανε δηλωση σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου και μιας ομάδας δικηγόρων, προκαλώντας την άμεση επέμβαση της αστυνομίας. Δημοσιογράφοι και τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, πρόσθεσαν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης.

Δικηγόρος γνωστός για τη στράτευσή του στην κουρδική υπόθεση, ο Ελτσί αποτελούσε στόχο διώξεων επειδή είχε δηλώσει στην τηλεόραση στα μέσα Οκτωβρίου πως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που ηγείται της κουρδικής εξέγερσης στην Τουρκία από το 1984, «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση».

Συνελήφθη στις 20 Οκτωβρίου στο γραφείο του στο Νιτγιάρμπακιρ και στη συνέχεια του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «υπεράσπιση της τρομοκρατίας μέσω του Τύπου» από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, προτού αφεθεί ελεύθερος υπό δικαστική επιτήρηση.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι κατηγορίες αυτές επισύρουν ποινή φυλάκισης από ενάμιση μέχρι επτά έτη

Η δολοφονία του δικηγόρου έρχεται στη συγκυρία αναζωπύρωσης του Κουρδικού, με συγκρούσεις να είναι καθημερινές τους τελευταίους μήνες με μόνο διάλειμμα την προεκλογική περίοδο.

Βίντεο από τα λεπτά αμέσως μετά τη δολοφονία – ΠΡΟΣΟΧΗ, σκληρές εικόνες:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024