Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφόρητες εσωκομματικές πιέσεις προς Μέρκελ για το προσφυγικό

Αφόρητες εσωκομματικές πιέσεις προς Μέρκελ για το προσφυγικό

Σε κλοιό εσωκομματικών πιέσεων η Μέρκελ με τα στελέχη του CDU να απαιτούν μέτρα για να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που φθάνουν στη Γερμανία. Και όλα αυτά, ενώ σε λίγες ώρες ξεκινά η έκτακτη Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας για το θέμα. Ξεκινά όμως και το συνέδριο της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία»...

Σε κλοιό εσωκομματικών πιέσεων η Μέρκελ με τα στελέχη του CDU να απαιτούν μέτρα για να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που φθάνουν στη Γερμανία. Και όλα αυτά, ενώ σε λίγες ώρες ξεκινά η έκτακτη Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας για το θέμα.

Περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να σωθούν από τους πολέμους και τις στερήσεις στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και στην Ασία αναμένεται να φθάσουν στο έδαφος της Γερμανίας μέσα στο 2015 και οι τοπικές αρχές δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να αντεπεξέλθουν.

Η Μέρκελ δέχεται έντονες πιέσεις από στελέχη του CDU, αλλά και του CSU για να αλλάξει πορεία.

«Η μετανάστευση πρέπει να περιοριστεί σε μια διάσταση που δεν υπερβαίνει την αποδοχή της κοινωνίας και εγγυάται την ικανότητα της χώρας να επιτυγχάνει την ενσωμάτωση μακροπρόθεσμα» ανέφεραν στελέχη των συντηρητικών που είναι αρμόδια για την εσωτερική πολιτική, τόσο σε κρατιδιακό όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο, έπειτα από μια συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Η Γερμανία δεν μπορεί να υποδεχθεί όλους τους πρόσφυγες και τους εκτοπισμένους, πρόσθεσαν στην ανακοίνωσή τους τα στελέχη της συντηρητικής παράταξης.

Ευρωπαίοι και Τούρκοι αξιωματούχοι εργάζονται για να συμβιβάσουν τις εναπομείνασες διαφωνίες τους όσον αφορά τους όρους μιας συμφωνίας για την αποκλιμάκωση της ροής των προσφύγων και των μεταναστών στην Ευρώπη, που ελπίζουν ότι θα υπογραφεί την Κυριακή.

Γερμανικές κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν αισιοδοξία για την επίτευξη και την υπογραφή συμφωνίας με την Τουρκία στη Σύνοδο.

Η δημοφιλία της Μέρκελ φθίνει τους τελευταίους τρεις μήνες, λόγω της μαζικής εισροής των προσφύγων και των μεταναστών. Ωστόσο, μια δημοσκόπηση της Forsa που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη εμφανίζει το συντηρητικό της στρατόπεδο να αύξησε το ποσοστό του τρεις μονάδες, στο 39%, λόγω των επιθέσεων στο Παρίσι.

Όλο και καλύτερα το AfD

Η κρίση ανάστησε το γερμανικό αντιμεταναστευτικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), το οποίο επιδιώκει να μπει σε άλλα τρία κοινοβούλια ομόσπονδων κρατιδίων το 2016.

Το Σαββατοκύριακο διεξάγεται το συνέδριό του στο Ανόβερο, όπου αναμένεται να οριστικοποιήσει και να δώσει στη δημοσιότητα ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτού που αποκαλεί το «χάος του ασύλου».

Μετά την κρίση που διήλθε εξαιτίας της σκληρής εσωτερικής διαπάλης για την ηγεσία τον Ιούλιο, η Εναλλακτική για τη Γερμανία επανήλθε στην τρίτη θέση σε εθνικό επίπεδο, συγκεντρώνοντας το 10,5% των προθέσεων ψήφου για πρώτη φορά αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του INSA.

Το ποσοστό της AfD κυμαινόταν περί το 3% τον Ιούλιο, μετά την αποχώρηση του Μπερντ Λούκε από το κόμμα που είχε ιδρύσει το 2013 για να αντιταχθεί στα προγράμματα στήριξης των οικονομιών κρατών μελών της ευρωζώνης, κατηγορώντας τους αντιπάλους του ότι ενστερνίζονται ξενοφοβικές απόψεις.

«Όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να μοιάζει δυσλειτουργική στο ζήτημα των προσφύγων, η AfD θα ωφελείται» εκτίμησε ο καθηγητής Χάγιο Φούνκε του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024