Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ρωσία επαναφέρει τη βίζα για τους Τούρκους

Η Ρωσία επαναφέρει τη βίζα για τους Τούρκους

Στο «χορό» των ρωσικών αντιποίνων για την κατάρριψη του μαχητικού Su-24 στη μεθόριο με τη Συρία μπαίνει και η αναστολή της ελεύθερης μετακίνησης Τούρκων πολιτών προς τη Ρωσία. Η επαναφορά των θεωρήσεων για τα τουρκικά διαβατήρια τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ -αμφισβητώντας ταυτόχρονα κατά πόσο η Τουρκία είχε πραγματικά την πρόθεση να χτυπήσει την τρομοκρατία. Το Σάββατο ανακοινώνεται το πακέτο των ρωσικών οικονομικών οικονομικών αντιμέτρων στην Άγκυρα.

Στο «χορό» των ρωσικών αντιποίνων προς την Άγκυρα για την κατάρριψη του μαχητικού Su-24 στη μεθόριο με τη Συρία μπαίνει και η αναστολή της ελεύθερης μετακίνησης Τούρκων πολιτών προς τη Ρωσία.

Ο τερματισμός της εξαίρεσης και η επαναφορά των θεωρήσεων για τα τουρκικά διαβατήρια τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή.

«Δεν πρόκειται για εκδίκηση, […], η απειλή είναι πραγματική. Έ κύμα μαχητών έχει περάσει μέσω Τουρκίας προς διάφορες κατευθύνσεις» είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Και συμπλήρωσε πως η Άγκυρα απέλασε φέτος περισσότερους από 200 Ρώσους πολίτες προς διάφορες χώρες, «πολιτική που δεν είναι φιλική προς τη Ρωσία», στην πλειονότητα των περιπτώσεων χωρίς να προειδοποιήσει τη Μόσχα.

Την Πέμπτη ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε από την κυβέρνηση να προετοιμάσει σειρά οικονομικών μέτρων σε αντίποινα για την κατάρριψη -όπως το πάγωμα κοινών επενδυτικών σχεδίων, εμπορικούς περιορισμούς ή ακόμη και περιορισμούς στην απασχόληση τουρκικού εργατικών χεριών στη Ρωσία.

Τα μέτρα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν το Σάββατο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αρκάντι Νβορκόβιτς.

Σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από συνάντηση με τον Σύρο ομόλογό του Ουαλίν αλ-Μουαλέμ στη Μόσχα, ο Λαβρόφ αμφισβήτησε παράλληλα κατά πόσο η Τουρκία έχει πραγματικά την πρόθεση να χτυπήσει την τρομοκρατία.

«Έχουμε ολοένα και περισσότερα ερωτηματικά για την δραστηριότητα της Άγκυρας και την πραγματική τη δέσμευση στην εξάλειψη της τρομοκρατίας» είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Και προσέθεσε ότι η Άγκυρα έχει σταθεί διστακτική να μοιραστεί με την Μόσχα πληροφορίες σχετικά με πολίτες της που κατηγορούνται για ανάμειξη σε τρομοκρατική δράση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024