Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανικό «όχι» στην ολλανδική πρόταση για «μίνι Σένγκεν»

Γερμανικό «όχι» στην ολλανδική πρόταση για «μίνι Σένγκεν»

Την ολλανδική ιδέα για δημιουργία «μίνι-ζώνης Σένγκεν» απορρίπτει η γερμανική κυβέρνηση και τονίζει την ανάγκη να στηριχτεί η Σένγκεν στη σημερινή της μορφή. Ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ επανήλθε την Παρασκευή στο ζήτημα εκφράζοντας επιφυλάξεις κατά πόσο μπορεί να διατηρηθεί η Συνθήκη εν μέσω της προσφυγικής κρίσης.

Την ολλανδική ιδέα για δημιουργία «μίνι-ζώνης Σένγκεν» απορρίπτει η γερμανική κυβέρνηση και τονίζει την ανάγκη να στηριχτεί η Σένγκεν στη σημερινή της μορφή.

«Η δική μας προσέγγιση είναι η προσπάθεια να διατηρήσουμε τη Σένγκεν στην παρούσα μορφή της», δήλωσε την Παρασκευή ανώτερη γερμανική κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με την οποία η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εργάζεται προκειμένου να φυλαχτούν καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», εκφράζει επιφυλάξεις σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να διατηρηθεί κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης το σύστημα που προβλέπει ταξίδια χωρίς διαβατήριο και δηλώνει όχι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επιβίωση της Συνθήκης Σένγκεν.

«Δεν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε το κοινωνικό κράτος μας μακροπρόθεσμα, εάν το προσφυγικό κύμα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο» δηλώνει ο Ντάισελμπλουμ και διαπιστώνει έλλειμμα αλληλεγγύης και πολιτικής βούλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη δικαιότερη κατανομή των βαρών και για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Ο Ολλανδός πολιτικός προτείνει ακόμη -αν δεν αλλάξει κάτι- χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Αυστρία και το Βέλγιο να συστήσουν μια «μίνι-Σένγκεν», αν και παραδέχεται ότι αυτή η λύση δεν είναι ιδανική, καθώς θα είχε αρνητικές πολιτικές και οικονομικές συνέπειες για όλους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024