Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία: Φύλαξη εξωτερικών συνόρων για να μην βρει η ΕΕ το τέλος της Ρώμης

Ολλανδία: Φύλαξη εξωτερικών συνόρων για να μην βρει η ΕΕ το τέλος της Ρώμης

Στο προσφυγικό και την τρομοκρατία σκοπεύει να επικεντρωθεί η ολλανδική προεδρία της ΕΕ, που ξεκινά τον Ιανουάριο, με τον πρωθυπουργό της χώρας Μαρκ Ρούτε να αναφέρει πως «εάν δεν φυλάξουμε τα εξωτερικά μας σύνορα, απειλούμαστε με τέλος ανάλογο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας». «Μην μπλέκουμε τρομοκρατία και προσφυγικό σε μία μεγάλη σαλάτα», υπογραμμίζει.

Στο προσφυγικό και την τρομοκρατία σκοπεύει να επικεντρωθεί η ολλανδική προεδρία της ΕΕ, που ξεκινά τον Ιανουάριο, με τον πρωθυπουργό της χώρας Μαρκ Ρούτε να αναφέρει πως «εάν δεν φυλάξουμε τα εξωτερικά μας σύνορα, απειλούμαστε με τέλος ανάλογο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας».

Σε άρθρο του στους βρετανικούς Finacial Times, ο Ρούτε υπογράμμισε πως οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ, δηλαδή το προσφυγικό και η τρομοκρατία, θα είναι το επίκεντρο της ολλανδικής προεδρίας, και η προσπάθεια «να σταματήσουμε την προσφυγική ροή».

«Μία παρηγοριά είναι ότι η ΕΕ έδειξε στην οικονομική κρίση πως μπορεί να φέρει αποτελέσματα».

Ο Ρούτε είπε πως όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα μέτρα για περιορισμό των προσφυγικών ροών και της «μαζικής εισροής», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Γνωρίζουμε όλοι από την Αρχαία Ρώμη πως οι μεγάλες αυτοκρατορίες καταρρέουν όταν τα σύνορά τους δεν προστατεύονται επαρκώς» ανέφερε.

«Μην συνδέουμε προσφυγικό και τρομοκρατία»

Ο Ρούτε επέκρινε σφοδρά ξενοφοβικά κόμματα που προσπαθούν να συνδέσουν το προσφυγικό και την τρομοκρατία, «για να φτιάξουν μία μεγάλη σαλάτα».

Η απειλή, τόνισε, προέρχεται από τους λεγόμενους «ξένους μαχητές», δηλαδή ευρωπαίους υπηκόους που πηγαίνουν να πολεμήσουν με την ISIS, εκπαιδεύονται και επιστρέφουν -δείχνοντας και στο υπόβαθρο των δραστών στο Παρίσι.

Η μεγάλη πλειονότητα όσων έρχονται είναι πρόσφυγες, ανέφερε. «Ναι, υπάρχει ρίσκο να υπάρχει ένας τρομοκράτης ανάμεσα στους πρόσφυγες, και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεχωρίσουμε καθαρά εκείνο το συγκεκριμένο πρόσωπο» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024