Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερντογάν ζήτησε συνάντηση με τον Πούτιν στο Παρίσι την Κυριακή

Ο Ερντογάν ζήτησε συνάντηση με τον Πούτιν στο Παρίσι την Κυριακή

Η ρωσική προεδρία ανακοίνωσε πως η Άγκυρα ζήτησε συνάντηση του Ερντογάν με τον Πούτιν την Κυριακή στο Παρίσι, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου για το Κλίμα. Το Κρεμλίνο αναφέρθηκε στο τουρκικό αίτημα, λέγοντας πως «δεν μπορεί να πει περισσότερα» -χωρίς δηλαδή να αποδέχεται ή να αρνείται.

Η ρωσική προεδρία ανακοίνωσε πως η Άγκυρα ζήτησε συνάντηση του Ερντογάν με τον Πούτιν την Κυριακή στο Παρίσι, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου για το Κλίμα.

Το Κρεμλίνο αναφέρθηκε στο τουρκικό αίτημα για τις 30 Νοεμβρίου, λέγοντας πως «δεν μπορεί να πει κάτι παραπάνω» -χωρίς δηλαδή να αποδέχεται ή να αρνείται.

«Παραδόθηκε στον ρώσο πρόεδρο πρόταση της τουρκικής πλευράς για συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών» ανέφερε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πέσκοφ την Παρασκευή, προσθέτοντας: «Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω».

Το αίτημα συνάντησης επιβεβαίωσε έμμεσα και η Άγκυρα, με πηγές της τουρκικής προεδρίας να αναφέρουν στο Reuters πως οι δύο ηγέτες «ενδέχεται να έχουν συνομιλίες στη Σύνοδο» της επόμενης εβδομάδας, λέγοντας όμως δεν έχει προσδιοριστεί ώρα για τις συνομιλίες.

Η τουρκική κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi έχει ρίξει στο ναδίρ τους τις διμερείς σχέσεις. Προηγούμενως είχε προγραμματιστεί συνάντηση Πούτιν και Ερντογάν για τις 15 Δεκεμβρίου, όμως ήδη από την Πέμπτη ήταν συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το εάν εκείνη η συνάντηση θα γινόταν.

Ρωσικές εφημερίδες όπως η Kommersant είχαν αναφέρει πως η ακύρωση εκείνης της συνάντησης ήταν ειλημμένη απόφαση, ενώ ο Πεσκόφ είχε περιοριστεί την Πέμπτη στο ότι η συνάντηση της 15ης «επισήμως, δεν έχει ακυρωθεί, όμως εγείρονται αρκετά ερωτηματικά λόγω της τρέχουσας συγκυρίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024