Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και τον συριακό στρατό βλέπει η Γαλλία στο μέτωπο κατά της ISIS

Και τον συριακό στρατό βλέπει η Γαλλία στο μέτωπο κατά της ISIS

Στην εξίσωση εναντίον της ISIS βάζει για πρώτη φορά το Παρίσι και τον συριακό καθεστωτικό στρατό: Ο γάλλος ΥΠΕΞ μίλησε για το ενδεχόμενο οι στρατιωτικές δυνάμεις της Δαμασκού να συμμετάσχουν, μαζί με τις ομάδες της αντιπολίτευσης και τις σουνιτικές ομάδες, στις επιχειρήσεις καθώς απέκλεισε αποστολή γαλλικών δυνάμεων.

Στην εξίσωση εναντίον της ISIS βάζει για πρώτη φορά το Παρίσι και τον συριακό καθεστωτικό στρατό: Ο γάλλος ΥΠΕΞ μίλησε για το ενδεχόμενο οι στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού να συμμετάσχουν, μαζί με τις ομάδες της αντιπολίτευσης και τις σουνιτικές αραβικές ομάδες, στις επιχειρήσεις καθώς απέκλεισε αποστολή γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Διευκρινίζοντας, το Παρίσι τόνισε πως κάτι τέτοιο θα γινόταν στο πλαίσιο «πολιτικής μετάβασης» στη Συρία -μετά την οποία, η Γαλλία συνεχίζει να μην βλέπει τον ίδιο τον Άσαντ.

Μιλώντας την Παρασκευή στο RTL, ο Φαμπιούς ανέφερε πως στη μάχη κατά των τζιχαντιστών υπάρχουν «δύο άξονες», οι αεροπορικές επιδρομές -στις οποίες συμμετέχει η Γαλλία- και οι στρατιωτικές δυνάμεις επί του εδάφους.

Οι «μπότες στο έδαφος» δεν μπορούν να είναι γαλλικές, είπε αποκλείοντας εμπλοκή με γαλλικές χερσαίες δυνάμεις, «αλλά πρέπει να είναι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός [των αντικαθεστικών], οι αραβικές σουνιτικές δυνάμεις και, γιατί όχι, οι δυνάμεις του καθεστώτος».

Στη συνέχεια, αξιωματούχοι του γαλλικού ΥΠΕΞ υπογράμμισαν στο Reuters πως τα σχόλια του Φαμπιούς ήταν επανάληψη της «πάγιας θέσειςσ της Γαλλίας πως δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εναντίον της ISIS χωρίς να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

«Μπορεί να γίνει μόνο στο πλαίσιο πολιτικής μετάβασης, και ο Φαμπιούς τόνισε ότι αυτή η μετάβαση είναι επείγουσα και απαραίτητη» ανέφερε ο αξιωματούχος του ΥΠΕΞ.

Το Παρίσι δεν βλέπει τον Άσαντ στο μέλλον της Συρίας

Την Πέμπτη, το Κρεμλίνο είχε γίνει ο τελευταίος σταθμός στο πρόγραμμα του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ κατά την διπλωματική του εκστρατεία για συντονισμό εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία -είχε προηγουμένως συναντηθεί με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέβιντ Κάμερον, τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, έχοντας ενδιάμεσα βρεθεί σε επαφές και με ηγέτες αραβικών χωρών.

Στη Μόσχα, Ολάντ και Πούτιν συμφώνησαν σε ανταλλαγή πληροφοριών στη Συρία ώστε, αναφέρεται, να συντονιστούν οι επιδρομές και να γίνουν αποτελεσματικότερα τα πλήγματα.

Το Παρίσι έχει επικρίνει την δραστηριότητα της Ρωσίας στη Συρία, λέγοντας πως τα ρωσικά πλήγματα δεν περιορίζονται στην ISIS αλλά εν γένει σε όλες τις αντικαθεστωτικές ομάδες.

Ο Πούτιν από την πλευρά του, ο ισχυρότερος σύμμαχος του Άσαντ στην συριακή κρίση, είχε αναφέρει στη συνάντηση με τον Ολάντ πως το συριακό καθεστώς είναι «φυσικός σύμμαχος» στη μάχη εναντίον της ISIS. Για το αγκάθι του μέλλοντος του ίδιου του Άσαντ, ο Ολάντ από την πλευρά του επανέλαβε πως ο Άσαντ δεν έχει ρόλο στη πολιτικό μέλλον της Συρίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024