Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tούρκους επιχειρηματίες συνέλαβαν οι ρωσικές Αρχές

Tούρκους επιχειρηματίες συνέλαβαν οι ρωσικές Αρχές

Ρώσοι αξιωματούχοι της υπηρεσίας μετανάστευσης συνέλαβαν 14 τούρκους επιχειρηματίες από μία ομάδα 60 επιχειρηματιών για παραβίαση των όρων της βίζας, σε μία κίνηση που θεωρείται αντίμετρο για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16. Κατά άλλες πληροφορίες  συνελήφθησαν 39 επιχειρηματίες. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι επιχειρηματίες θα κρατηθούν για 10 ημέρες σε στρατόπεδο προτού απελαθούν.

Ρώσοι αξιωματούχοι της υπηρεσίας μετανάστευσης συνέλαβαν 14 τούρκους επιχειρηματίες από μία ομάδα 60 επιχειρηματιών για παραβίαση των όρων της βίζας, σε μία κίνηση που θεωρείται αντίμετρο για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16. Κατά άλλες πληροφορίες συνελήφθησαν 39 επιχειρηματίες.

Οι επιχειρηματίες συμμετείχαν σε συνέδριο για τη γεωργική βιομηχανία στα νότια της Ρωσίας, στην περιοχή Κρασνοντάρ. Συνελήφθησαν επειδή εισήλθαν στην χώρα χωρίς επαγγελματική βίζα, αλλά με τουριστική.

Όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι, κρατήθηκαν επί ώρες χωρίς νερό και τροφή και δεν τους επετράπη να επικοινωνήσουν με την τουρκική πρεσβεία.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ορισμένοι από τους επιχειρηματίες οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο αποφάσισε τη μεταφορά τους σε στρατόπεδο κράτησης και την απέλασή τους έπειτα από 10 ημέρες.

«Οι τούρκοι πολίτες χρειάζονται βίζα για να μπουν στη Ρωσική Ομοσπονδία και να συμμετάσχουν σε επαγγελματικές δραστηριότητες ή για εμπορικούς λόγους και σε αυτή την περίπτωση, οι (τούρκοι) πολίτες είχαν εισέλθει στη Ρωσία για εμπορικούς λόγους» είπε ο αντιπρόεδρος της υπηρεσίας μετανάστευσης της περιοχής σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ένας από τους συλληφθέντες είπε ότι δεν γνώριζε ότι χρειαζόταν βίζα και σημείωσε ότι φτάνοντας στη χώρα, είχε πει στους αξιωματούχους της υπηρεσίας μετανάστευσης ότι στόχος του ήταν να επισκεφθεί την έκθεση.

«Ρωτήσαμε ποιο κουτάκι πρέπει να επιλέξουμε και μας είπαν να επιλέξουμε αυτό που έλεγε «τουρίστας»» είπε ο Μπάρις Καλκάν, ένας από τους συλληφθέντες.

Αλλος σημείωσε ότι οι ρωσικές Αρχές δεν τους άφησαν αμφιβολία για το ότι οι συλλήψεις έγιναν ως αντίποινα για το ρωσικό μαχητικό.

«Δεν γνωρίζαμε τι συνέβαινε, ήταν σαν να ήμασταν όμηροι» είπε επιχειρηματίας, μιλώντας στο CNN Turk. Είπε ότι στη διάρκεια της σύλληψής του άκουσε έναν αξιωματούχο να λέει: «ρίξατε το αεροπλάνο μας, επομένως ορίστε τι παθαίνετε».

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν ενδεχόμενο απέλασης και επιβολής προστίμου ύψους 2.000 έως 5.000 ρουβλίων ο καθένας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024