Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προς «κόψιμο» τουρκικών αγροτικών προϊόντων η Ρωσία

Προς «κόψιμο» τουρκικών αγροτικών προϊόντων η Ρωσία

Διαπιστώνοντας πως περίπου το 15% των τουρκικών αγροτικών εισαγωγών από την Τουρκία «υπολείπεται των ρωσικών προδιαγραφών», το υπουργείο Γεωργίας στη Μόσχα κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να εντείνουν τον έλεγχο των προϊόντων που εισάγονται. Προφανέστατα, η κίνηση γίνεται με φόντο τον πάγο στις διμερείς σχέσεις που έχει φέρει η τουρκική κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi.

Διαπιστώνοντας πως περίπου το 15% των τουρκικών αγροτικών εισαγωγών από την Τουρκία «υπολείπεται των ρωσικών προδιαγραφών», το υπουργείο Γεωργίας στη Μόσχα κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να εντείνουν τον έλεγχο των προϊόντων που εισάγονται.

Προφανέστατα, η κίνηση γίνεται με φόντο τον πάγο στις διμερείς σχέσεις που έχει φέρει η τουρκική κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi.

Η Τουρκία εξάγει κυρίως λαχανικά, φρούτα και κτηνοτροφικά προϊόντα στη ρωσική αγορά.

Την Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας ανέφερε πως, μετά τη διαπίστωση ότι το 15% των τουρκικών εισαγωγών υπολείπεται των προδιαγραφών, η Υπηρεσία Κτηνοτροφικού και Φυτικού Ελέγχου (Rosselkhoznadzor) καλείται να αυστηροποιήσει τους ελέγχους στα τουρκικά προϊόντα.

Η κρίση στις διμερείς σχέσεις απειλεί την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών: Ήδη την προηγουμένη, ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε προειδοποιήσει ακόμη και για ενδεχόμενο ακύρωσης σημαντικών κοινών επιχειρηματικών σχεδίων -το πεδίο της ενέργειας είναι από τα σημαντικότερα.

Επιπλέον, η Μόσχα έχει ήδη εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία στους πολίτες της, κάτι που μπορεί να πλήξει τον τουρκικό τουριστικό τομέα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024