Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Ολάντ πάει στο Κρεμλίνο για τον συντονισμό εναντίον της ISIS

O Ολάντ πάει στο Κρεμλίνο για τον συντονισμό εναντίον της ISIS

Μετά τους Κάμερον, Ομπάμα και Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος συναντάται με τον ρώσο ομόλογό του στη διπλωματική εκστρατεία του για να συντονίσει το μέτωπο εναντίον της ISIS μετά τη βαρβαρότητα στο Παρίσι. Η πρόκληση δεν είναι μικρή, καθώς -παρά την συντριβή στο Σινά- στην αμοιβαία δυσπιστία για το ρόλο των εκατέρωθεν επιδρομών στη Συρία έχει προστεθεί το παγερό κλίμα με την Άγκυρα, την οποία αρχικά το Παρίσι έβλεπε στο κοινό μέτωπο κατά των τζιχαντιστών.

Μετά τους Κάμερον, Ομπάμα και Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος συναντάται με τον ρώσο ομόλογό του στη διπλωματική εκστρατεία του για να συντονίσει το μέτωπο εναντίον της ISIS μετά τη βαρβαρότητα στο Παρίσι.

Η πρόκληση της Μόσχας για τον Ολάντ δεν είναι μικρή, καθώς -παρά την συντριβή στο Σινά- στην αμοιβαία δυσπιστία για το ρόλο των εκατέρωθεν επιδρομών στη Συρία έχει προστεθεί το παγερό κλίμα με την Άγκυρα, την οποία αρχικά το Παρίσι έβλεπε στο κοινό μέτωπο κατά των τζιχαντιστών.

Την Τετάρτη, μετά τη συνάντηση με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι το πρωί στο Παρίσι, ο Ολάντα αναχωρεί αργά το μεσημέρι για τη Μόσχα. Το απόγευμα, θα τον υποδεχθεί στο Κρεμλίνο ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Παρίσι κρατούσε την σκληρότερη στάση από τις χώρες της Δύσης απέναντι στην παραμονή του Άσαντ στη Συρία, ευρισκόμενο έτσι σε διαμετρικά αντίθεση θέση με τη Μόσχα για το Συριακό – η λύση του οποίου θεωρείται από όλες τις πλευρές προϋπόθεση βιώσιμης υπέρβασης της πρόκλησης που εγείρει η ISIS.

Ωστόσο, φαίνεται πως η Γαλλία ελπίζει σε ευρύ μέτωπο εναντίον των τζιχαντιστών από όλες τις πλευρές που επιχειρούν σε Συρία και Ιράκ -είτε με διακηρυγμένο στόχο μόνο την ISIS, όπως είναι η περίπτωση της ίδιας της Γαλλίας και του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, είτε της Ρωσίας, η οποία έχει εμπλακεί μετά από αίτημα του Άσαντ για υποστήριξή του εναντίον των τρομοκρατών «εν γένει».

Η Τουρκία, λόγω όχι μόνο της γειτνίασής της αλλά και της βαθύτερης εμπλοκής της στη συριακή κρίση από όλες τις υπόλοιπες χώρες (και μόνο η υποδοχή πλέον των 2 εκατ. Σύρων στην επικράτειά της αποτελεί κεντρικό παράγοντα) έχει να παίξει ρόλο -και η επιδείνωση στις σχέσεις με τη Μόσχα επιβαρύνει τις προσπάθειες του γάλλου προέδρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024