Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτρες και σπασμένα παράθυρα στην τουρκική πρεσβεία στη Μόσχα

Πέτρες και σπασμένα παράθυρα στην τουρκική πρεσβεία στη Μόσχα

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στη Μόσχα φωνάζοντας συνθήματα κατά της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν την επομένη της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού στη μεθόριο με τη Συρία και του θανάτου ενός εκ των χειριστών του SU-22. Πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια των παραθύρων στον πρώτο και δεύτερο όροφο της διπλωματικής αποστολής, ενώ εκσφενδόνισαν και αβγά στους τοίχους του κτιρίου.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στη Μόσχα φωνάζοντας συνθήματα κατά της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν την επομένη της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού στη μεθόριο με τη Συρία και του θανάτου ενός εκ των χειριστών του SU-22.

Πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια των παραθύρων στον πρώτο και δεύτερο όροφο της διπλωματικής αποστολής, ενώ εκσφενδόνισαν και αβγά στους τοίχους του κτιρίου.


Το πλήθος εκτόξευσε μπουκάλια όπως επίσης χάρτινα αεροπλανάκια εναντίον της πρεσβείας, ενώ ορισμένοι εξ αυτών κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «η Τουρκία θα μείνει χωρίς φυσικό αέριο» ή «πισώπλατη μαχαιριά», επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι διαδηλωτές, που ήταν τουλάχιστον 500 σύμφωνα με ρεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), κρατούσαν επίσης σημαίες της Ρωσίας και της Συρίας κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους μπροστά από την πρεσβεία, που βρίσκεται στο κέντρο της Μόσχας.

Όπως μετέδωσε το ανεξάρτητο ραδιοφωνικό δίκτυο Ηχώ της Μόσχας, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν τουλάχιστον δέκα διαδηλωτές.

ΑΠΕ/Γαλλικό/Sputnik

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024