Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ζωή επιστρέφει στις Βρυξέλλες, έστω και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η ζωή επιστρέφει στις Βρυξέλλες, έστω και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Μετά από τέσσερις ημέρες, το μετρό και τα σχολεία στις Βρυξέλλες άνοιξαν ξανά καθώς η βελγική πρωτεύουσα προσπαθεί να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς -χωρίς ακόμη ωστόσο να υποχωρεί από τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας. Αισθητή η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας στους δρόμους ενώ οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται.

Μετά από τέσσερις ημέρες, το μετρό και τα σχολεία στις Βρυξέλλες άνοιξαν ξανά καθώς η βελγική πρωτεύουσα προσπαθεί να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς -χωρίς ακόμη ωστόσο να υποχωρεί από τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας.

Αισθητή η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας στους δρόμους ενώ οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται.Το πρωί της Τετάρτης, τα παιδιά άρχισαν ξανά να πηγαίνουν στα σχολεία τους υπό το περίεργο θέαμα αστυνομικών με όπλα στους δρόμους, τις διαβάσεις και τις εισόδους δημόσων χώρων. Ξεκίνησε επίσης η σταδιακή επαναλειτουργία του μετρό: Δύο γραμμές παρέμεναν κλειστές, και ορισμένες άλλες είχαν αρχίσει να λειτουργούν μόνο για τμήμα της διαδρομής τους.

Οι λεωφορειακές γραμμές που λειτουργούσαν αλλά με διακοπές επανήλθαν την Τετάρτη κανονικά, σύμφωνα με την Εταιρία Διακοινοτικών Μεταφορών των Βρυξελλών (STIB).

Σχεδόν 300 επιπλέον αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν σήμερα για την προστασία των σχολείων στις Βρυξέλλες και περίπου 200 επιπλέον στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για την ασφάλεια στο μετρό, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η πόλη των Βρυξελλών είχε ανακοινώσει το βράδυ της Τρίτης την επαναλειτουργία πολιτιστικών χώρων και δημοτικών κέντρων. Τα ομοσπονδιακά ερευνητικά ιδρύματα παραμένουν ωστόσο κλειστά.

O μεγάλος πολυχώρος Kinepolis άνοιξε ξανά τις πύλες του με «πρόσθετα μέτρα ασφαλείας και την υποστήριξη της αστυνομίας που περιπολεί έξω από το κτιριακό συγκρότημα». Μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα που είχαν κλείσει το Σάββατο, άνοιξαν επίσης ξανά την Τετάρτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Τρέλα με Μαρινάκη στα αποδυτήρια – Η ξεχωριστή αγκαλιά στον Ελ Αραμπί

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά την ιστορική πρόκριση των «ερυθρολεύκων», αποθεώθηκε και αποθέωσε τους παίκτες του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024