Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και ρωσικό ελικόπτερο χτυπήθηκε στη Συρία, ένας νεκρός πεζοναύτης

Και ρωσικό ελικόπτερο χτυπήθηκε στη Συρία, ένας νεκρός πεζοναύτης

Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά πυρά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, μία δεύτερη είδηση έρχεται να εντείνει το κλίμα ανησυχίας. Ρωσικό ελικόπτερο Mi-8 δέχθηκε πυρά, ενώ μετείχε στις έρευνες για τους πιλότους του ρωσικού SU-24 που καταρρίφθηκε, και κατέπεσε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας πεζοναύτης που επέβαινε σε αυτό.

Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά πυρά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, μία δεύτερη είδηση έρχεται να εντείνει το κλίμα ανησυχίας.

Ρωσικό ελικόπτερο Mi-8 δέχθηκε πυρά, ενώ μετείχε στις έρευνες για τους πιλότους του ρωσικού SU-24 που καταρρίφθηκε, και κατέπεσε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας πεζοναύτης που επέβαινε σε αυτό, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Reuters, το ρωσικό ελικόπτερο έκανε αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή που ελέγχεται από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μετέδωσε ότι ρωσικό ελικόπτερο επλήγη από εδάφους με αμερικανικής κατασκευής κατευθυνόμενο πύραυλο TOW που εκτόξευσαν Σύροι αντικαθεστωτικοί αντάρτες, κοντά στην ελεγχόμενη από την κυβέρνηση της Συρίας πόλη Λαττάκεια.

Συριακή ανταρτική οργάνωση, που έχει προμηθευτεί αμερικανικούς πυραύλους TOW, ανέφερε πως οι μαχητές της χτύπησαν το ελικόπτερο με αντιαρματικό πύραυλο.

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, πάντως, ανέφερε ότι το ελικόπτερο υπέστη ζημιά από πυρά ελαφρών όπλων και προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση σε ουδέτερη περιοχή.

Συνολικά δύο ελικόπτερα Mi-8 συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας-διάσωσης για το καταρριφθέν Σουκχόι 24.

Ένας πεζοναύτης σκοτώθηκε κατά την αναγκαστική προσγείωση, ενώ το υπόλοιπο πλήρωμα μεταφέρθηκε στη ρωσική βάση του Χμεϊμίμ.

Το ελικόπτερο που κατέπεσε έχει καταστραφεί από πυρά όλμων, σύμφωνα με τις ίδιες ρωσικές πηγές.

Ο ανταποκριτής του τουρκικού πρακτορείου Dogan μετέδωσε από την περιοχή ότι είδε στον ουρανό να πέφτουν δύο φλεγόμενα αντικείμενα, τα οποία κατέγραψε στο σχετικό βίντεο:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024