Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και στη Γερμανία ο Αμπαούντ

Και στη Γερμανία ο Αμπαούντ

O Α. Αμπαούντ που σκοτώθηκε κατά την έφοδο της αστυνομίας στο Saint Denis είχε έρθει και στη Γερμανία. Ελέχθηκε στο αεροδρόμιο της Κολωνίας και συνέχισε το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη. Νέες συλλήψεις στο Βέλγιο.

O Α. Αμπαούντ που σκοτώθηκε κατά την έφοδο της αστυνομίας στο Saint Denis είχε έρθει και στη Γερμανία. Ελέχθηκε στο αεροδρόμιο της Κολωνίας και συνέχισε το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη. Νέες συλλήψεις στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel Online o Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είχε έρθει επανειλημμένα στη Γερμανία. Η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία τον έλεγξε στο αεροδρόμιο Βόννης/Κολωνίας στις 20 Ιανουαρίου του 2014, πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για Κωνσταντινούπολη.

«Δεν ήταν στο Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν»

Σε σχετική ερώτηση είπε ότι θέλει να επισκεφθεί συγγενείς και φίλους στην Τουρκία και να επιστρέψει στην Κολωνία. Βέβαια δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί την είσοδό του στη Γερμανία. Εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Πότσνταμ επιβεβαίωσε την πληροφορία στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. Το Βέλγιο είχε διαγράψει τον Αμπαούντ από το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν (SIS), που σημαίνει ότι «οι γερμανικές αρχές δεν ήταν υποχρεωμένες και δεν είχαν λόγο να τον σταματήσουν για έλεγχο στοιχείων, να τον εμποδίσουν να ταξιδέψει ή να το συλλάβουν». Ως πολίτης του Βελγίου με βελγικό διαβατήριο ίσχυε η ελευθερία διακίνησης στον ευρωπαϊκό χώρο.

Το περιοδικό Spiegel Online γράφει ακόμη επικαλούμενο κύκλους ασφαλείας ότι ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ διέμεινε μια φορά στην Κολωνία το 2007. Τότε φέρεται να έκανε αίτηση στις αρμόδιες αρχές της πόλης για πινακίδες τελωνείου για ένα μεγάλο όχημα. Το παρασκήνιο της επίσκεψή του πάντως παραμένει σκοτεινό. «Από τα συμφραζόμενα δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε γιατί ήρθε στην Κολωνία», δηλώνει πηγή από ανακριτική αρχή.

Στο μεταξύ η βελγική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η αστυνομία προχώρησε σε νέες εφόδους κατάτη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν 9 υπόπτοι. Οι επτά φέρεται να έχουν σχέση με τον βομβιστή αυτοκτονίας Μπιλάλ Χαντφί. Οι υπόλοιποι δύο συλληφθέντες σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Ειρήνη Αναστασοπούλου

Deutsche Welle

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024